Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гл. комисар Станимир Станев: Няма допълнителни сили по границата ни с Турция след трагичния инцидент
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 09.11.2022Коментари (1)662
© БТА
Не са изпратени допълнителни сили по границата ни с Турция след трагичния инцидент, при който български полицай беше прострелян и загина. Това съобщи пред БНР главен комисар Станимир Станев, който е заместник главен секретар на МВР.

"Те са достатъчно и са разпределени. Ще бъде въведено дълго оръжие за граничните полицаи, за да може при подобни действия да имат адекватен отговор", посочи той.

Вчера в Турция бяха задържани двама човека за участие в инцидента.

"Те са турски граждани. Единият е задържан в качеството на извършител, а другият – на помагач", обясни в "Преди всички" Станев.

Днес към Турция пътуват екипи на Прокуратурата и следствието, както и екип на МВР, който се ръководи от двама заместник-министри с цел получаване на допълнителна информация и координиране на службите, поясни той.При убийството на граничния полицай е използвано ловно оръжие, потвърди главният комисар.

От 2007 година досега са съкратени над 1300 щатни бройки на главна дирекция "Гранична полиция", заяви Станев."По тази причина има командировани служители от Дирекция "Жандармерия" и от Главна дирекция "Национална полиция". Още през 2012 година това започва да се прави. Има включени и сили от министерството на отбраната. Едва през последните месеци се създаде план за обучение на по-голям брой гранични полицаи"“.Недостатъчен е и броят на кучетата на гранична полиция, каза той.

По думите му мигрантският натиск е увеличен над 7 пъти в сравнение с миналата година:

"Натискът през тази година е безпрецедентен. Над 7 пъти е увеличен в сравнение с миналата година. Ние имаме съответно реципрочен отговор на това. Той се пречупи в миналия месец, през месец октомври е най-засиленият мигрантски натиск. Така е било и миналата и предишните години. Тази година обаче, това беше пречупено и към днешна дата, натискът към нашата граница е сведен наполовина от този, които беше през септември".

"Има засилено присъствие на марокански групи от мигранти. То се забелязва още от началото на годината. Те са по-агресивни. МВР ги наблюдава, както и другите служби, свързани с националната сигурност".

"Наскоро възникна един инцидент. Мигранти от Мароко, които са навлезли във вътрешността на страната при задържане от колеги от Главна дирекция жандармерия, оказва единият от тях, въоръжена съпротива, нападайки униформен полицай с нож. Въпреки реакцията на полицая и изстрелването на един пълнител с 8 стоп-патрона в безопасна посока, той не спира нападението, поради което полицаят е принуден бързо да презареди и да простреля въпросният гражданин на Мароко в крака, вследствие на което се предават и останалите 7, те са били 8 на брой", каза Станев.



Още по темата: общо новини по темата: 72
16.02.2024 »
06.02.2024 »
14.12.2023 »
13.10.2023 »
12.10.2023 »
12.10.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До къде я докарахме?Да се стреля по български полицаи! Бог да го просто момчето.Ето това е резултата.Границата е неприкосновена.При нарушения да се се стреля без предупреждение.Само изпълняваме разпореждания от Европа и накрая ние го отнасяме.Стига вече.Да има кльон, караул и т.н.През два часа да има обходни двойки които да се сменят и надписи, че се стреля без предупреждение.За всеки убит нарушител да има награда за този който си е свършил работата.Още веднъж Бог да го прости момчето.Поклон.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: