Главният прокурор награди магистрати за участието им в разследването на контрабанда на 400 кг хероин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:12 / 04.03.2021
1311
Заместник - окръжният прокурор на Варна, Дияна Иванова и прокурор Димитър Кайряков от Окръжната прокуратура в града бяха наградени днес за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения лично от главния прокурор Иван Гешев.

Двамата магистрати бяха отличени с плакет "Прокуратура на Република България“ за своята работа като наблюдаващи прокурори по досъдебното производство за незаконно пренасяне през границата на над 400 кг хероин, разкрит през февруари т.г. в контейнери, пристигнали на пристанище Варна – Запад от Дубай.

Наркотикът бил скрит в 487 пакета, разпределени в 71 ролки покривни платна с подложка (битумни ролки) с изрязани в тях тайници. Страна на произход на пратката била Ислямска република Иран, а получател – българска фирма.

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за пренасяне в съучастие през границата на страната високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително собственика на дружеството-получател и служител от митнически пункт. Двамата мъже търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, след като Окръжен съд – Варна уважи искането на прокуратурата.

С Почетен знак "Прокуратура на Република България“ бяха наградени и четирима служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ във Варна, участвали в разследването на контрабандата на наркотичните вещества, както и двама служители на Агенция "Митници“ също от Варна.

Това са: Деан Горанов, инспектор в сектор "Борба с организираната престъпност“ - Варна при ГДБОП - МВР, разследващите полицаи от същото звено Живко Страхилов, Борислав Димитров и Пламена Виденова, старши разследващ митнически инспектор при Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ (ГДМРР) Георги Христов и Ириан Никитов, старши експерт при ГДМРР.

Официалната церемония се състоя след края на работно съвещание между ръководствата на Прокуратурата на Република България и на Министерството на вътрешните работи, провело се в сградата на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).