Глобиха полицай, не се явил като свидетел по дело

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:37 / 12.05.2016
833
Разглеждането на наказателното дело за нанасяне на телесна повреда от пациент на лекар в Спешния център на болница "Св. Анна" във Варна ще продължи в Районния съд на 23 юни т.год.

В днешното съдебно заседание беше разпитана служителка от регистратурата на спешното отделение и изслушано вещо лице относно съдебно-медицинската експертиза и взетата кръвна проба от пострадалия медик.

В съдебна зала днес, в присъствието на страните и техните процесуални представители, на монитор бяха гледани файлове със записи от камерите за видеонаблюдение в Спешния център за времето на инцидента от вечерта на 25 май 2014 г. Съдът наложи 100 лева глоба на редовно призован, но неявил се в качеството си на свидетел полицейски служител и определи за следващото заседание да бъде повторно призован.

Отново ще бъде изискано предоставянето на писмена информация от частната охранителна фирма към болницата за нейни дежурни служители, осъществявали тогава охранителни функции. Съдът уважи направени искания от страните за изискване на допълнителни писмени документи и справки от МБАЛ "Св.Анна", за предоставяне на копия от видеоматериалите, както и за назначаване на съдебно-техническа експертиза, която да отговори на конкретни въпроси относно разглежданите файлове.

Пресслужбата на съда припомня, че според внесения по делото обвинителен акт, пациентът Й. Петров е обвинен в престъпление по чл.131 ал.2 от НК - за причиняване на лека телесна повреда на 25 май 2014 г. на медик в спешния ортопедичен кабинет на болница "Св.Анна", при и по повод изпълнение на функцията му. Пострадалият лекар встъпи като частен обвинител и граждански ищец в процеса и предяви иск за сумата от 4000 лева, като обезщетение за причинените му неимуществени вреди.

Следващото заседание в Районен съд - Варна по делото бе насрочено за 23 юни т.г. от 10,30 часа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Спортното министерство започва проверка на тотото
Бойко Борисов: Ще правим правителство с ПП-ДБ, но този път ние ще...
8-годишният Максим има нужда от помощ, за да се лекува в Москва
Министър Коритарова разпореди анализ на състоянието на пътищата у...
Голямо задръстване на АМ "Тракия"! 4 коли се врязаха в мантинелат...
Съдът насрочи дата за делото за убийството на 14-годишния Филип


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).