Гнусно: Лекар разпространявал порнография с деца по време на нощни дежурства

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:09 / 17.06.2020
1189
Районната прокуратура в Добрич привлича към наказателна отговорност лекар, разпространявал материали със сексуална експлоатация на деца, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Лекар от хирургично отделение в добричка болница предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност за разпространение на  материали със сексуална експлоатация на деца.  Д-р Артур П. е бил задържан рано тази сутрин в дома си от служители на сектор "БОП“ в Добрич към ГД на БОП в МВР, след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел "Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р П.

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет, като лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали с размер над 16 терабайта. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно гражданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).