Гняв на зрители заля БНТ заради Шабан Шаулич

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:30 / 18.02.2019
3013
Централната новинарска емисия на Българската национална телевизия в неделния ден успя за нула време да предизвика истинска вълна от недоволство в социалните мрежи. Причината е трагично загиналата в същия ден легенда на сръбската музика Шабан Шаулич.

Новината за зверския инцидент, отнел живота на големия певец, не попадна нито в анонсите на емисията, нито дори в първите информации от деня, както например бе в новинарските емисии на други родни телевизии. Очаквано това предизвика масово възмущение!

"Хората са потресени по цял свят от това, което се случи. Той не е българин, но е много обичан в България, заслужаваше подобаващо внимание! Жалки сте!", гласи един от многото екзалтирани коментари във виртуалното пространство, пише "Блиц".

Всъщност информацията за жестокия инцидент се случи в самия край на емисията в рамките на две изречения. В същото време бе излъчен репортаж за продължаващите вече 11 седмици протести в Сърбия "1 от 5 милиона" срещу президента Александър Вучич.

Кралят на сръбската музика, както е наричан Шабан Шаулич, издъхна след тежка автомобилна катастрофа на магистрала край германския град Дортмунд, където имал участие. В автомобила му се врязал друг, управляван от пиян водач, а след сблъсъка Шаулич бил откаран в болница, където лекарите са направили и невъзможното, за да го спасят, но безуспешно.

В Сърбия Шабан Шаулич е на пиедестал. Имаше огромен брой почитатели и в България. У нас направи серия от концерти, част от които за добри каузи. Музикантът бе на сцената от 70-те години, а малцина знаят, че преди да започне да се занимава с музика, той е тренирал футбол.

Виж коментарите (2)

Още по темата (10):
13.01.2020 Почина младият турчин, убил Шабан Шаулич!
08.09.2019 Вдовицата на Шабан Шаулич разплака мрежата
25.05.2019 Появиха се нови детайли около зверската катастрофа, която погуби Шабан
Шаулич
22.02.2019 Хиляди изпратиха Шабан Шаулич в последния му път! Погребаха го с пари в
ръка
20.02.2019 35-годишният турчин Левент е убиецът на легендата Шабан Шаулич
20.02.2019 Мистерия около смъртта на Шабан Шаулич! Сам е напуснал колата без нито една драскотина
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).