Големите котки в зоопарка на Варна никога не са били по-близо до посетителите

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:58 / 15.09.2022
603
Огромна промяна откриват посетителите във варненския зоопарк след ремонта на местообитанията на големите котки, установи репортерска проверка на Varna24.bg

Царствените лъвчета, които пристигнаха като игриви бебета, а днес са респектиращи млади обитатели, могат да бъдат наблюдавани почти като на сафари в Африка, докато се препичат на слънце в новия си открит и просторен дом.

Тигърът пък е на едно стъкло разстояние от любопитните погледи на посетителите и в удобен момент може да си направите вълнуващо селфи с него, без дори да личи, че между вас и хищника има преграда.  

За обитателите в любимото на деца и възрастни кътче, се грижи екип от млади специалисти. Д-р Михаил Василев е едва на 26 години, но се справя отлично с грижата за животните и опазването на тяхното здраве. Младият специалист споделя, че след ремонта животните се чувстват много по-добре. Той обаче сподели притесненията, за които граждани сигнализираха медията ни, че обитателите са стресирани от силния шум, който идва от околните заведения и развлекателни центрове на открито, които са разположени в Морската градина, както и от интензивният автомобилен трафик по близкия булевард. 

Освен ново местообитание за големите котки, зоопаркът вече разполага и с уникална люлка, която да бъде ползвана и от деца със специфични потребности. За нея разказа Пламена, уредник на зооколекцията.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мним адвокат печели на гърба на неграмотни хора, пострадали при к...
Задържаха младеж, дрифтирал около паметник
Зрелостниците ще получат всички точки от проблемната задача от ма...
Почина най-тежкото българче, което на 12 беше 190 кг
Много плажове може да останат неохраняеми
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).