Големият проект за обновяване на училища и детски заведения в Пловдив е към своя край

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:51 / 04.03.2022
855
Реконструиран и ремонтиран сграден фонд на училища и детски заведения за предоставяне на качествено училищно и предучилищно образование е резултатът от проект "Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив", който се реализира с финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж". Това отчетоха на заключителна пресконференция по проекта заместник-кметът Пламен Райчев и екипът за управление на проекта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Проектът се финансира в предишния програмен период и започнат в предишния мандат. Заварихме го с доста забележки, но се справихме със ситуацията. Благодаря на екипа на проекта, без чиито усилия нямаше да можем днес да го финализираме", каза зам.-кметът Райчев.

Проектът е на обща стойност 18 106 266 лв., от които 2 152 553 лв. собствен принос на община Пловдив. Той е с продължителност 30 месеца и приключва на 8 март 2022 г., уточни ръководителят му Диляна Тодорова.

"Не беше лесно, но смятам, че ще справихме доста добре", допълни тя. 

В рамките на проекта са реновирани ДГ "Перуника", СУ "Любен Каравелов" сграда 1 и допълнително изградената многофункционална спортна зала с плувен басейн и топла връзка, втората сграда на училището, която е конструктивно укрепена и изцяло ремонтирана и обновена, детска ясла "Детски смях", в която има 6 яслени групи, ремонтираната ДГ "Снежанка". Изградена е изцяло новата детска градина на ул. "Богомил" 75А, в която има плувен басейн, асансьор, слънчева инсталация за отопление и площадки за всяка от четирите групи. 

Проектът все още в ход и в него са включени още две детски градини - "Каменица" и пристройката на "Зорница".

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно! На 14 май тези ученици няма да учат
Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас"!
Той е роден на днешния ден, умира едва на 28, но оставя ярка след...
На ГКПП "Малко Търново" изглежда толкова сиво и грозно, сякаш вли...
Калин Стоянов: "Наше" могат да нарекат МВР не отделни партии, още...
Добра новина: Изписаха простреляното 2-годишното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).