Голям резил! Слави Трифонов излъга победителите от томболата си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
08:44 / 08.11.2019
2607
Крайно плитка измама с уж футболни реликви направи Слави Трифонов в пилотното предаване на новото си вечерно шоу, което върви в ефира на собствената му телевизия 7/8TV, пише лупа.бг. В томболата с подаръците, събирани през годините от негови гости в ефира на Би Ти Ви, Дългия и дясната му ръка Иво Сиромахов пробутаха на зрителите две очевидно подменени ценности - фланелка на Пеле и екип на българския национален отбор от подвига на световното в САЩ-94.

С просто око обаче се видя, че подаръците на Трифонов не са тениски нито на Краля на футбола, нито на някой футболист от Пеневата чета. Гологлавият водещ първо се удари в гърдите, че българският екип от славното американско лято на 1994 г. му е бил подарен лично от тогавашния треньор на отбора Димитър Пенев. В добавка към него имаше медал и книга с послание от легендарния треньор №1. На няколко пъти кандидат-политикът Трифонов уточни, че всеки един от подаръците в томболата му върви със сертификат за автентичност. Кой и как ги е издавал, само той и хората му си знаят.

"Огромен подарък е този от САЩ-94, подарен от великия, неповторимия, единствения: Димитър Пенев – Пената", изфука се Трифонов, който уж минава и за футболен запалянко.

При близкия кадър с изложените подаръци на секундата се разбра, че това не е никакъв екип от САЩ-94. Най-малкото защото е от марката "Пума", а в Щатите нашите играха с "Адидас".

С въпросния екип, подарен от Пената на Слави Трифонов обаче, нашите са играли чак през новия век - в квалификациите за Мондиал-2002 в Япония и Южна Корея. Ако се съди от номера 19, тениската най-вероятно е носил бившият капитан Стилиян Петров в младите си футболни години.

Върхът на безумието обаче бяха думите на Иво Сиромахов за фланелката на Пеле.

"Ето и тази фланелка с автограф на Пеле. Той е може би най-великият футболист на всички времена. Това е националната фланелка, с която Пеле е изиграл над 1000 мача за Бразилия и вкарал много голове", плещеше глупости като пълен футболен лаик сценаристът на Слави.

Не е нужно човек да бъде кой знае колко запален фен на футбола, за да разбере за очевидната заблуда. Пеле е играл през 60-те и 70-те години (б.а. – няма дори 100 мача за Бразилия, камо ли 1000) на миналия век, а изложената тениска изобщо не изглежда да е ретро. Тя е с марката "Найк", с която бразилският национален отбор сключва договор едва през 1997 г. И друго – емблемата е с пет звезди, които символизират спечелените пет световни титли. Бразилия стана световен шампион за пети път през 2002 г., а Пеле е играл само при първите три трофея. Оказва се, че екипът е модел от новия век, много след ерата на легендарния Пеле.

Колекционери на футболни антики и специалисти по историята на най-популярната игра в света недоумяват как е възможно Трифонов и Сиромахов да считат хората за чак толкова непросветени. "Тези за идиоти ли ни имат?", питат се в средите на запалянковците.

Виж коментарите (14)

Още по темата (1303):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от България във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
06.12.2020 Никол Станкулова: Като малка никой не ме наричаше Николче, казваха ми
Николай!
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).