Голям скандал в НС: Бургаски депутат с обвинение към ПП, Кирил Петков му взе микрофона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:07 / 15.11.2022
2296
Кирил Петков от "Продължаваме промяната" и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в парламента. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В спора се намесиха бившият енергиен министър Теменужка Петкова и ексфинансовият министър Асен Василев.

Първо, на брифинг в сградата на парламента, от ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което поставя под риск енергийната сигурност на страната ни и оставя над 100 хиляди души без работа.

Минути по-късно Кирил Петков започна изявление пред медиите, казвайки, че днес страната ни е сред първите 10 държави, които усвояват плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Намаляването на въглеродните емисии не започва от Плана за възстановяване, а от техните ангажименти (на ГЕРБ – бел. ред.)", каза още Петков, когато бе прекъснат от Жечо Станков. Съпредседателят на ПП го попита кой е поел ангажимента България да намали въглеродните емисии, съобщи NOVA.

Последва говорене един през друг. Кирил Петков отне микрофона на Станков, но той си намери друг. Петков го покани на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво очакват гражданите – саниране, безплатна топла вода, електрическа енергия. На това Петков отвърна: "Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 млрд. за турската тръба…".

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. "Счупихме всички корупционни практики и от това много ви боли", каза Василев, обръщайки се към ГЕРБ.

При опита на Петков отново да се качи на трибунката и да продължи изявлението си, Станков от ГЕРБ заяви: "Пълна лъжа! В Плана пише, че 83% от централите трябва да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български граждани искат това. Хората плащат по-високи сметки, благодарение на вашата политика в енергетиката".

Петков отговори, че ПП никога няма да подкрепят ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Петкова му отвърна: "Вие пък имате парапети".


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).