Горан Благоев: Папа Франциск е абсолютен русофил

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:42 / 12.03.2024
1205
"Бялото знаме провокира световната обществена реакция. Има хора, които подкрепят изказването на папата. Големият проблем, четейки и слушайки внимателно какво казва папата, е, че когато си победен не е срамно да вдигнеш бялото знаме“.

Това каза в студиото на bTV Горан Благоев, журналист и историк.

"Папата предпоставя, че Украйна е победена. Откъде знае папата, че Украйна е победена? Зеленски не е обявил капитулация. Това означава, че папата твърди, че Русия е победител. Казваме на всички диктатори по света – "Голяма работа, че ще нахлуете с войските си, голяма работа, че ще избиете няколко стотин хиляди. Ще седнете на масата на преговорите и ще се разберете“, допълни журналистът.

"Ще изразя несъгласие с коментарите в социалните мрежи, че папа Франциск на младини като духовник в Аржентина бил типичния латиноамерикански левичар и затова прави такива изказвания. Ако погледнем внимателно и видим хронологията в изказванията на папата за войната в Украйна и Русия, той е абсолютен русофил и то във време, в което Русия е заклеймена като агресор. Видяхме реакцията от Кремъл – "Папата правилно казва, ние искаме да водим преговори, но Украйна е виновна“. Папата наля вода в руската воденица“, обясни Горан Благоев.

"Целта трябва да я търсим доста назад в опита на Ватикана да поддържа балансирани отношения с Русия. Спомняте си мечтата на папите да посетят Москва. Франциск проби тази "желязна завеса“ в християнството и се срещна с руския патриарх на тяхна територия – летището в Хавана – то е също знакова територия на конфликта между западния католически свят и съседството руско влияние под носа на Америка“, каза още той.

Виж коментарите (6)

Още по темата (54):
30.05.2024 ЕС удря Русия и Беларус с по-високи мита
29.05.2024 Йотова: С позицията си за войната в Украйна Радев говори с гласа на разума и отговорността към българските граждани
28.05.2024 Шаламанов: Отпадането на забраната за Украйна да използва дарени оръжия ще потисне възможността за разширяване агресията на Русия
28.05.2024 Министърът на отбраната в Брюксел: Потвърждаваме силната си подкрепа за
Украйна
28.05.2024 Георги Лозанов: Ако не бяхме в НАТО, Путин вече щеше да е тук
27.05.2024 Радев за натовските войски: Няма значение дали нашият парламент ще вземе някакво решение, ако някоя държава провокира слбъсък с Русия
Още новини от Национални новини:
Цената на месото е скочило с 10%
Хванаха едър бизнесмен да кара пиян "Ламборгини"
Дебора минути преди делото: Готова съм психически за разпита
Сирени огласят цяла България този уикенд
Треньор на кучета: В интернет е пълно с обяви за питбули по 200-3...
Д-р Бацелова: При това заболяване най-големи усложнения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).