Горанов пита президента: Ще има ли вето върху Закона за държавния бюджет?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:55 / 25.07.2019
1085
Обсъдихме мотивите на президента Румен Радев за ветото върху закона за договорите за самолетите F-16 и единственият политически коментар е, че те са легални, но не и легитимни. 

Поставянето под съмнение на легитимността на консултациите между две натовски страни ни кара да сме още по-убедени в легитимността на подобно решение". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на наложеното от президента Румен Радев вето върху закона за закона за ратификация на договорите за самолетите F-16.

"Да очакваме ли вето и върху закона за държавния бюджет, защото те са свързани, или смятаме, че тази провокация е достатъчна? Ние сме готови парламентът да заседава допълнително и да бъде преодоляно едно такова евентуално вето. Ако това е позицията на президента, нека в бързи срокове да я заяви, тъй като единият проект без другият няма как да продължи", добави той.

"Не съм съгласен, че по въпроса с новите самолети за нашата авиация не е имало достатъчно дебати. Няма абсолютно никакви скрити задължения, които следват след подписване на договора. Няма никакви допълнителни договори и споразумения, които има нужда да бъдат подписвани до получаването на самолетите. Министерството на отбраната е изготвило 19 страници отговор на база зададените от президентството въпроси. Факт е, че годишната подръжка на F-16 е по-евтина от тази на "Грипен". Това са офертите, които ние сме разглеждали. Всички тези опити да се всява някакъв страх в обществото, че ще бъдем натоварени с допълнителни разходи, не отговарят на истината", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).