Готови ли сте за евтино море? Синьо лято през идващите почивни дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:35 / 02.09.2016
890
Приятно лятно време ни очаква през първите почивни празнични дни. Събота ще е слънчева, с малко купести облаци следобед. Максималните температури ще са от 26 до 31 градуса. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. 

По Черноморието ще е малко по-хладно заради умерен източен вятър. Температурата на въздуха ще е 25-26 градуса, а на морската вода 24-25 градуса. По-високи ще са вълните по южното крайбрежие. 

В неделя и понеделник над по-голямата част от страната ще остане слънчево. По-съществени заоблачавания ще има над Западна България, но без валежи. Ще е с 2-3 градуса по-топло и максималните стойности на живака ще са от 28 до 34 градуса.

Вятърът ще отслабне и условията ще са отлични за плаж на морето Подходящо за туризъм ще бъде и по планините. Вятърът ще бъде слаб. Тези, които решат да покорят Мусала, най-високия връх на Балканския полуостров, трябва да си вземат по-дебели дрехи, защото максималната температура там ще е едва 7-8 градуса, каза синоптикът. 

Повече слънчеви часове ще има над източната половина на страната във вторник. По-често ще е облачно в Западна България, където се очаква да прегърми и превали. По-динамично ще е времето в периода между 7 и 10 септември. 

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27 градуса. Облачността ще е разкъсана и на 7-и ще вали и гърми. По-спокойно ще е времето след 10 септември. Ще има много слънце и температури, близки до обичайните за този период от годината. 

Максималните ще са между 25 и 30 градуса. Застудяване ще има на 15 и 16 септември, когато се очакват и превалявания, каза още Симеон Матев. След това обаче времето отново ще се стабилизира. Ново влошаване с по-чести валежи предстои в началото на третото десетдневие. 

Последните дни от месеца обаче ще са приятни, със слънчеви и топли следобеди. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, но сутрините ще са прохладни и в ниските места ще се появят първите есенни мъгли, предупреди метеорологът. Тази година астрономическата есен ще настъпи на 22 септември в 17,21 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).