Готвят на учениците вредни храни в стара посуда и лоша хигиена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:37 / 16.02.2015
898
Вносни храни с много консерванти и оцветители се използват масово при приготвянето на храна за ученици и деца в детските градини. При това повечето от училищните столове работят в стари и захабени помещения, при недобра хигиена. Това показа репортаж на БНТ.

За последните месеци специализираната агенция, която контролира качеството на храните у нас е съставила 24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове. Сред повечето негативни констатации са използването на стара и захабена посуда както за разсипване на храната, така и при приготвянето й.

За да се подобри състоянието на училищното хранене са предвидени промени в законодателството, чрез които ще се гарантира използването само на произведени у нас храни, както и отстраняването на продукти с консерванти, съобщиха от държавната Агенция за безопасност на храните.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Трети ремонт на АМ "Тракия" започва днес
Предлагат таван на таксите, събирани от ЧСИ
Виждали ли сте го? Ням следа от 16-годишния Виктор
Бойко Борисов с поздрав към новия папа
Можем ли да се лекуваме в България, ако се осигуряваме в друга ст...
Учители и родители протестират пред МОН заради новия предмет "Доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).