Граничари край Резово работят при ненормални условия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:04 / 03.12.2013
2116
Служители на Гранична полиция в базата край Резово са принудени да охраняват българо-турската граница при ненормални условия. В труднопроходимата гора в Странджа няма дори найлони, с които да се скрият от дъжда, а се налага да вървят с часове пеша.

"По служебен път са ни раздали към униформата мушами, дълги с качулка. Друго, ако всеки служител си осигури сам. Служебните са трагедия, тече право в обувките, в чорапите и си мокър. На всеки наряд краката са мокри", разказва Димитър Атанасов - председател на Синдикално дружество ГПУ - Малко Търново.

Работи се на 12-часови смени, а до най-далечните участъци се пътува около 2 часа в едната посока и 2 часа обратно след смяната, което прави дежурство от 15-16 часа.

Граничарите нямат палатки, с които да се крият от дъжда и студа. Пътищата са в окаяно състояние и няма достъп за автомобили на местата, на които се извършва наблюдението. Казват, че нямат и дърва за огрев, ако се наложи.

Притесняват се, че институциите ще им обърнат внимание, едва след като се случи някой инцидент. "С това вървене след смяна хората са изморени - падат, стават. Ако ви покажа маршрута, по който се движим, е все едно бягане с препятствия - паднали дървета, вечерта в тъмното да го минаваш, предразполага, че ще се случат такива неща - я крак счупен, я ръка", казва още Димитър Атанасов.

"В годините назад пълно безхаберие е царяло. Инвестираше се само в показни райони, като Свиленград, примерно. Там, когато беше за Шенген се инвестираха средства и там е добре и сега, системи изградени. А при нас е изоставено, много зле... Личното ми мнение е, че към момента, при нас, където аз работя, ефектът е почти нулев", допълва той.

Източник: btv


Виж коментарите (1)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).