Граничен полицай отива на съд за 20 лева подкуп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:17 / 11.02.2019
1202
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Тодор Д.

Той е обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление, на 03.11.2015г. на Контролно-пропускателен пункт /КПП/ - м.Босна, общ. Малко Търново, в качеството си длъжностно лице-полицейски орган, към РУ – Малко Търново при ОД МВР – Бургас, в кръга на службата си, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства.

Мъжът съставил Акт за установяване на административно нарушение, в който удостоверил, че спреният на 03.11.2015г. на път, на КПП Босна, за проверка лек автомобил, марка Опел Кадет, управляван от С.С., а в действителност автомобилът е бил управляван от брат му Т.С., както и че  С.С. е извършил нарушения – за управление на МПС без да е правоспособен водач и за това, че не носи свидетелства за регистрация на МПС което управлява и съставил Акт за установяване на административно нарушение, в който удостоверил отново, че спреният на 03.11.2015г. на път, на КПП Босна, за проверка лек автомобил, марка Опел Кадет е без сключен и действащ договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност“, което не било вярно, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за отразените в тях обстоятелства пред Началника на РУ-Малко Търново.

Тодор Д. е обвиняем и за това, че на 03.11.2015г. на Контролно-пропускателен пункт /КПП/-м.Босна, община Малко Търново, в качеството си длъжностно лице-полицейски орган към РУ – Малко Търново при ОД МВР – Бургас, при извършване на проверка на лек автомобил, марка Опел Кадет, с водач Т.С.,  поискал и приел дар в размер на 20 лева от същия, който не му се следва, загдето е извършил друго престъпление от НК, във връзка със службата си, а именно по чл.311, ал.1, вр.чл.26, ал.1 от НК, извършено при съставянето на два броя АУАН-Акт за установяване на административно нарушение, в които удостоверил, че проверяваният лек автомобил, марка Опел Кадет и посочените в актовете нарушения са извършени от него.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 12.02.2019 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).