Грозев: В карцера при Навални нарочно вкарват съкилийник с инфекциозно заболяване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:00 / 17.04.2023
894
Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова", посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територията на страната?
До вчера под домашен арест, днес Божков е устремен към парламента...
Росица Матева: Подготовката върви в срок, две партии са се отказа...
Нинова: ГЕРБ си остава нашият основен политически опонент
Божков вече няма да е под домашен арест, наложиха му парична гара...
МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).