Грозни обиди и закани за убийство след маневра на улица в Пловдив!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:04 / 05.02.2020
1351
Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.П., на 42 г., за това, че на 13 юли 2019 г., в Пловдив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред – двама старши полицаи към ОД на МВР – Пловдив, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 юли в района на ул. "Ген. Колев“, в локално платно, били  паркирани много автомобили. Там се намирал обвиняемият Г.П., който бил в лек автомобил, марка "Фолксваген Пасат“, с английска регистрация. Той бил спрял зад един от паркираните автомобил, като затруднявал движението на преминаващи по улицата моторни превозни средства. Г.Р. не бил пуснал аварийни светлини или мигачи.

В това време покрай неговата кола преминал лек автомобил, в който се намирали мъж и жена. Водачът намалил скоростта, за да изчака Г.П. да премести колата си, за да се разминат, което не се случило. Тогава обиколил от лявата страна, където нямало спрени коли и преминал безопасно. Маневрата подразнила обвиняемия Г.П. Той видял, че преминалата кола се отправя към близък жилищен блок.

Потеглил с висока скорост и спрял пред един от входовете. Другият автомобил вече се намирал там. Г.Р.  натиснал рязко спирачката, спрял зад него и продължително натискал клаксона. След това излязъл от колата, започнал да крещи и ръкомаха, като искал обяснения от шофьора за маневрата, понеже смятал, че щял да го удари. Другият водач се опитал до го успокои, като му казал, че е нямало такава опасност.

Въпреки това Г.П. продължил да отправя ругатни, заплахи и обиди към мъжа и жената, като крещял: "Кой ти даде книжката, ти нормален ли си?“, "Ще ви счупя колата“ и др. Отправените реплики били чути от граждани, които останали възмутени от поведението на обвиняемия. 

Подаден бил сигнал на тел. 112, на който се отзовали двама служители на МВР – старши полицаи.  Когато ги видял, Г.П. започнал да им вика: "Какво ще ми направите, ще ме арестувате ли? Ще видите какво ще стане и какво ще ви се случи“. Той не изпълнил разпорежданията им, като продължил да буйства и оказал съпротива при задържането.

В патрулната кола обвиняемият Г.Р. предупредил единия от служител на МВР, че ще открие къде живее и предложил да се саморазправят, а също и че водачът на другия автомобил щял да умре, като наеме някой да го убие. Непристойните му действия продължили и в полицейското управление. По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Виж коментарите (3)

Още по темата (36):
12.04.2024 Жената, станала обект на брутална агресия на пътя: Абсолютно никой не слезе да помогне
25.10.2023 Ето каква е била цялата ситуация около тежката агресия и счупеното шофьорско стъкло
24.10.2023 МВР с незабавна реакция след аборигенските сцени в Пловдив
24.10.2023 Завръщането на мутрите: Страшни сцени на агресия
26.06.2023 Личкана набил още един шофьор, след като са го пуснали от ареста?
20.02.2023 Има още задържани за боя на кръстовище в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).