Гръмна голям изборен скандал, който заплашва с хаос столицата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:48 / 27.10.2019
2001
Това стана след като ОИК-Столична разработи и прие приложение, което да е в помощ на Секционните избирателни комисии при попълването на протоколите на Местни избори 2019 в София, пише Блиц.

Електронният вариант "Приложение за проверка на протоколи на СИК" в EXCEL формат, съобщиха от Столичната ОИК. Приложението може да се използва, за да се провери дали вярно са попълнени протоколите и дали контролите са сработили.

От Централната избирателна комисия, обаче реагираха незабавно и обявиха на сайта си: "Разработеното мобилно приложение за проверка на протоколите на СИК, което е публикувано на адрес https://glasuvai.de, не е изисквано и възлагано от Централната избирателна комисия и е недопустимо да се използва от членовете на СИК на предстоящите избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Публикуваното на интернет страницата на ОИК – Столична община приложение за проверка на протоколи на СИК не е съгласувано и одобрено от Централната избирателна комисия".

До момента ЦИК и най-голямата изборна секция в държавата, тази в София все още не са стигнали до решаване на казуса. Развръзката към момента остава неясна!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).