Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Грузинка, живееща у нас, ни натри носовете! Шокирана е от БГ реалността
Автор: Георги Кирилов 22:09 / 27.06.2022Коментари (17)928
©
Жена от Грузия, която от известно време живее в Пловдив, сподели непонятни за нея неща в България, за които търси отговори. 

Ето нейните думи:

Бях заминала за Великобритания през 2009 година. Върнах се в България през ноември 2021 г. Това, с което се сблъсквам всеки ден, ме вкарва в тотален шок.


1. Пътищата са по-зле, много по-зле от грузинските.

2. Отсъствие на електронно правителство - нищо не става онлайн. Бях шокирана при посещение в миграционен офис. Все едно се върнах в 1987 година и все едно ме обслужва съветския ОВИР.

3. КАТ-Пловдив - тотална излагация и катастрофа, не само фактът, че се намира в ромска махала посред бунище. Сградата е мръсна и воняща и прилича на изба на Баба Яга. Персоналът все едно живее още в 1989 година. Нищо не се е променило. Бях виновна априори, че си поисках инфо от гишето.

Всички тези инстанции в Грузия работят онлайн. Но, ако все пак предпочетете да идете на място, сградите са стъклени, излъскани, модерно оборудвани с любезни служители.

Това са нещата, с които се сблъсках лично. Научих се да коментирам това, което виждам със собствените си очи. Четох много относно инвестициите направени през управлението на Бойко Борисов. За грантове от ЕС няма да споменавам. ОК, хора! Питам - къде отидоха тези пари?








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.06.2022 г.
0
 
 
може да не е всичко наред но това си е моята държава. на нея като не и харесва какво прави в България да отива в грузия, там може да я посрещнат по европейски
0
 
 
Жената от уважение сигурно не го е казала, но в Грузия се проведе десъветизация и декомунизация, когато хората решиха, че искат да живеят по европейски правила. Там не приемат патрЕотични и въzzрожденски идеи за дружба с Киргизстан и Таджикистан и управление по азиатски модел. Затова тяхното МВР беше РАЗФОРМИРОВАНО и всеки служител беше назначаван след щателен конкурс. Това разчисти роднини, дърти чантаджии, оядени шкембелии и подобни. Сега в Грузия имат подмладен състав с нови униформи, с таблети и полицаите говорят английски. Грузинците явно не страдат от раздвоение хем да чакаш като животно на опашка до бунище, псувайки, хем да си харесваш нещата и да не искаш да се променят.
+1
 
 
А парите от електронното упатвление по времето на Кирил Петков къде отидоха при положение, че имаше цял министър и лапаше по 10 000лв на месец?
0
 
 
Какво от това, че всичко в Грузия става онлайн? Грузия и е Грузия. Тук е България. Какви електронни услуги иска госпожата, когато 90% от хората още се редят на опашките на ийзипей?!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-4
 
 
Стига глупости, за кои пътища говори? Щото доста трудно може да получиш нещо по-различно от следното за грузинските пътища - The total length of the road network is approximately 21,000 kilometres (13,000 mi) kilometers (2020[2]) - "Only a limited number of kilometers are express roads or motorways which are in good condition." Доста малко са в добро състояние, сами си го пишат завалиите!!!!! Някак трудно ми е да повЕрвам 160-те км магистрала от основната им 500 км магистрала, че е някво велико постижение от 2006 до сега!!! Колко па да е убава от 500 км 160 магистрала...другите се кандилкаш в еднолентов път в посока? Да не споменавам, че 80% от пътищата в столицата Тбилиси НЕ са заснети от гугъл мапс, което само по себи си говори за състоянието им!!! Сега разбирам, че е ядосана от неаденталците в КАТ и с право...и че вероятно е влязла в някви дупки около КАТ, НО това не са пътищата в България! А и да я светна, налази ни една ПРОМЯНА и от тогава пари за пътища нЕма...не само за нови, но и за ремонти и ей така смачканите мантинели по магистрала Тракия се множат и никой не си мърда пръста да ги оправя...по мантинелите ще ги познаете дали промЕната е хубаво нещо! Просто пошофирайте малко по магистралата и вижте колко много смачкани участъци има....НИКОГА не е имало толкова много!!!
0
 
 
Глупости, не адвокатсвам за България щото положението е много зле ,ала таваришата си фантазира за грузинската реалност. Това което ? се иска да бъде и това което е са две точки в две отдалечени една от друга галактики.
+4
 
 
Е! Как къде са отишли!? В джобовете на Б.Б. и шайката му - къде другаде? Не е ли очеизвадно?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: