Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гюров: Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета, тези хора си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани
Автор: Екип Burgas24.bg 09:29 / 21.06.2022Коментари (1)655
© Нова тв
В "Продължаваме Промяната" не са разговаряли за втори вариант на кабинета. От партията вярват, че в парламента има депутати, които не са стока, не са купувани, имат чест и достойнство. Това коментира пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

"Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и достойнството на българските депутати", каза още той.

От ПП приемат вота на недоверие като един оздравяващ момент за управлението. "Ние досега имахме 134 депутати, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и мнозинството с хора с чиста съвест - може да направи много по-силна подкрепата за правителството", смята Гюров.

Той разкри, че на този етап обсъждат формирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети. "Когато направим тази формула на подкрепа - тогава ще се водят и персонални разговори. Не говорим с партии, защото казахме, че това е ясна червена линия. Не можем да разговаряме с партии, които на първия ред в НС имат депутати от листа "Магнитски". Не можем да разговаряме с ГЕРБ, докато лидер ѝ е Бойко Борисов", категоричен е Гюров. 

Според него сега отговорността е на тези, които са вдигнали вота на недоверие, да съберат 121 депутати. "Ако наблюдавам техните реакции в зала, на улицата и по телевизионните студиа - усещам нервност и несигурност дали ще успеят да съберат достатъчно депутати", каза още Гюров. И уточни, че дори да не мине вотът на недоверие, трябва да подновят разговора и диалога в парламента, за да се намери подкрепящо мнозинство.

Гюров бе категоричен, че за "Продължаваме Промяната" ще бъде по-добре да се отиде на избори. "В момента, в който ние спечелихме близо 26% на предишните парламентарни избори, беше ясно, че за нас, като ПП, ще бъде по-добре да отидем на избори и тогава като първа политическа сила да увеличим своята подкрепа и да имаме много по-добра позиция, в която да формираме правителство. Въпросът е какво е добре за българския народ. В момента не вярваме, че отиването на избори е добре за държавата", обясни той.

Той поясни, че в последните дни вижда как държавният глава Румен Радев смята, че президентството е единственият оазис на стабилност, който може да прекара страната през кризата. "Не мисля, че това е много адекватна позиция. Ние продължаваме да имаме диалог с президента. Що се отнася до важните неща за страната ще имаме разговори и ще разчитаме на подкрепа", заяви председателят на парламентарната група на ПП.

Гюров поясни, че президентът е човекът, дал видимост на това, че в държавата има млади хора, готови без страх да се борят срещу модела на ГЕРБ. "Оттам нататък може би и геополитическата ситуация в момента доведе до някакви различни виждания между правителството, Народното събрание и Президентството. Що се отнася до борбата с корупцията - винаги сме били на една страница", категоричен е той.



Още по темата: общо новини по темата: 748
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.06.2022 г.
0
 
 
за себе си ли говорите че имате чекмеджета да пазарувате депутати. много сте жалки. крадеца вика дръжте крадеца.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: