Хампарцумян: Икономиката на България е като малко одеяло и винаги трябва да избираш дали да си завиеш главата, или краката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
22:00 / 25.10.2022
632
"Когато провинциален учител по история започне да разсъждава за международните пазари и дали да влизаме в еврозоната, малко ми идва отгоре. Влизането в еврозоната е политическо решение, подкрепено от България с подписването на цялата документация, за да влезем в Европейския съюз. Колкото по-бързо влезем в еврозоната, толкова по-добре". 

Това каза пред БНР финансистът Левон Хампарцумян.

"Бих сравнил икономиката на България с едно не много голямо одеяло и винаги трябва да избираш дали да си завиеш главата, или краката. От тази гледна точка трябва да търсим възможния баланс. Балансът включва в един момент и задлъжняване, което е вземане назаем от бъдещия си доход. Ако сме уверени в бъдещия си доход, можем да си позволим и повече дългове", обясни той.

Той посочи, че България не е отрязана от пазара на дългове, а е "отрязана само в специфичната емисия от днес да се срещнат очакванията на Министерството на финансите и банките, които биха организирали участие в това".

Според него много малко рационални гласове са се чули по време на изслушването в парламента на служебния министър на финансите.

НС ще изслуша министър Велкова за състоянието на хазната и Бюджет 2023

Хампарцумян подчерта, че служебната министърка на финансите Росица Велкова е казала от парламентарната трибуна нещо, което звучи така: "Момчета и момичета, кажете ми какво искате да направя и аз ще ви го направя!".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Отиде си народен представител и бивш евродепутат
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Коалицията "БСП за България" регистрира листата си в Бургас
Ето как методът на пазаруване 6 към 1 работи за Вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).