Хампарцумян: В момента всички искат да се изкъпят, без да се мокрят, трябва да се излезе от схемата мач "Левски" - ЦСКА" 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:53 / 21.04.2023
552
Продължават консултациите при президента Румен Радев в опит да се излъчи правителство. В четвъртък в президентството се проведоха срещи с представители на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната – Демократична България". Възможен ли е кабинет между двете големи партии в парламента?

По думите на Милен Керемедчиев план "Б" не е добър нито за България, нито за партиите. "ПП-ДБ имат по-малко козове“, заяви дипломатът в студиото на NOVA.

"Ще има предложение за кабинет с първия мандат, но той няма да бъде подкрепен от втората по големина партия", коментира политологът Росен Стоянов. По думите му правителство с втория мандат едва ли ще бъде устойчив

"Те ще станат заложници на онези, които решат да ги подкрепят, без ПП-ДБ да го искат. Ако от ГЕРБ направят това, те могат да свалят правителството във всеки един момент", посочи още Стоянов.

Според бившия зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев ГЕРБ е в по-изгодната позиция. "Бойко Борисов многократно казва, че най-стабилна би била коалиция между първите две политически сили, но им напомня, че има план "Б", който обаче не е добър за България" заяви Керемедчиев.

Социологът Мира Радева коментира, че хората, които протестираха през лятото на 2020 г., са се почуствали излъгани. "Те искаха много по-голяма промяна", заяви още Радева.

"В момента всички искат да се изкъпят, без да се мокрят. Трябва да се излезе от схемата мач "Левски" - ЦСКА", категоричен е финансистът Левон Хампарцумян.

"Сега мачът е на президентските хора, които разпределят парите чрез служебни правителства, срещу всички останали. Плюс 20 фамилии, които държат съществени активи в България. Те са в най-изгодната позиция, защото не носят политическа отговорност обаче влияят", допълни още той.

Виж коментарите (2)

Още по темата (891):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).