Хиляди на протест на КНСБ в София, около 100 души ще са от Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:34 / 11.12.2014
392
Конфедерацията на независимите синдикати организира протест в София заради несъгласие с част от мерките, заложени в бюджета за следващата година. Основното недоволство на профсъюзната организация е свързано с предвиденото увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране.

Няколко хиляди души ще шестват в центъра на столицата заради несъгласие с приетия на първо четене от Народното събрание бюджет за 2015 година. Протестът е организиран от КНСБ и в него ще се включат членове на профсъюза от цялата страна.

Причината е предвиденото увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране с по четири месеца от следващата година. Въпреки изявеното намерение от страна на кабинета да отстъпи и да подкрепи нарастването да става с по два месеца, от синдиката настояват възрастта изобщо да не нараства, а само изискваният стаж - с по два месеца.

От КНСБ не са съгласни и с други аспекти на проектобюджета за догодина. Според тях разходната част трябва да бъде увеличена, а енергетиката финансирана с дълг.

От другата профсъюзна организация няма да се включат в протестните действия. Според президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев правителството е едва на един месец и подобни демонстрации могат да разклатят крехката стабилност в страната.

Шествието ще премине покрай сградите на Министерския съвет и Народното събрание. От КНСБ очакват между 6 и 8 хиляди души да вземат участие в протеста.

Очаква се около 100 души от Бургаски регион от реалния и бюджетен сектор да се включат в Националното шествие-митинг.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възста...
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).