Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хитро! Хотели въведоха нова мода в ол инклузива
Автор: Екип Burgas24.bg 09:53 / 08.07.2022Коментари (6)3379
©
Сръчни готвачи в хотели, предлагащи евтино настаняване на база ол инклузив, превръщат останалите от обяд мръвки в претоплени манджи с картофи или ориз за вечеря. Останалите от закуската храни пък се префасонират в блюда за обедното меню.

Запечените бутчета, сервирани на туристите на обяд, бързо се превръщат в порции пиле с ориз или картофи, сервирани за вечеря. Това разказа Албена Иванова*, която е работела като готвач в хотел на Българското Черноморие и знае всички трикове от кухнята.

Инструкции

Готвачите са инструктирани да оползотворяват остатъците до последната мръвка. Те набързо префасонират увехналите зеленчуци в "зеленчукова супа по френски", а неизядената от обяд печена скумрия се превръща в чисто нова вечеря, но този път маскирана със сметанов сос или гарнирана с домати. Изобретателността на готвачите стига дотам, че кус-кусът, останал от сутрешната закуска, светкавично се превръща в пълнеж за чушки, а ястието се предлага на гостите с етикет "пълнени чушки с ориз". Неизядените кюфтета, приготвени на скара, се появяват отново на следващия ден като ново ястие, обилно полято с доматен сос.

След като туристите закусят, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния. От неизядените пържени яйца се приготвя чисто нов миш-маш, а варените яйца, добавени към варени картофи с майонеза, се превръщат в яйчено предястие за обяда.

Мръвки

Същата процедура се повтаря и на вечеря. Всички неизядени мръвки се поизмиват и се запичат наново, този път гарнирани с ориз или картофи, за да се появят като чисто нова манджа. Манията да се пести, преработва и сервира повторно една и съща храна ражда истински кулинарни шедьоври с невероятни комбинации като ориз с картофи или бял боб с картофи. Понякога към тях се добавят и кренвирши, но само ако случайно са останали от закуската.

За да се имитира изобилие от гозби, се набляга предимно на картофите и тестените ястия, които излизат най-евтино. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофите се предлагат във всичките им възможни превъплъщения – пържени картофки, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът преобладава в блюдата – пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи, запечени с яйца.

Евтино

Ол инклузивът се води най-евтината форма на туризъм, която е без добавена стойност за местния бизнес. Именно поради желанието да се изкарат максимални печалби за сметка на качеството тази форма на туризъм вече постепенно излиза от мода, разказват експерти от бранша. Само допреди няколко години по Черноморието трудно можеше да се намери хотел само за нощувка.

Собствениците на ваканционни комплекси масово предлагаха пакети "всичко в цената" или поне полупансион със закуска и вечеря. Ол инклузивът се оказа доста печеливш вариант за хотелиерите, но заради пословичното му ниско качество туристите започнаха старателно да го избягват.

Същевременно заради отлива на туристи и засиления контрол все повече хотели наблягат на качеството. Ако в минали години е имало много сигнали от туристи, при които ол инклузивът в родните хотели по морето е бил на ръба на мизерията, то сега не е така, категоричен е проф. д-р Стоян Маринов от Икономическия университет и член на УС на Варненската туристическа камара. Според проф. Маринов обаче не страхът от глобите, а осъзнаването на бранша, че от доволния турист се печели повече, е довело до тази промяна в отношението, настаняването, храненето и обгрижването по време на почивката на гостите.

Гостите изпиват 10-тонна цистерна алкохол менте

10-тонна цистерна с алкохол менте изпиват туристите на сезон в ол инклузив хотел по морето, твърдят бармани с дългогодишен опит и наблюдения. Ол инклузивът, който се крепи на ядене и пиене на корем, печели най-много от алкохол менте, който се предлага на туристите. Той се зарежда от нелегални производители, които бълват фалшиви напитки, с които задоволяват търсенето от хотелите и крайбрежните заведения през сезона. Твърди се, че цената на бутилка от 700 милилитра българска водка менте им излиза около 1-2 лева, а шише отлежало "марково“ уиски пък е около 4-5 лева, при положение че оригиналът е десетократно по-скъп.

Третокласни хотели в Слънчев бряг пък въведоха нова мода в ол инклузива, за да ловят туристи, които са фенове на твърдия алкохол, но не подбират храната. Те предлагат пакет ол инклузив дринкс, който включва нощувка плюс пиене на корем през целия престой. На разположение на летовниците е мокър бар с неограничена пиячка, пише "Телеграф". Асортиментът включва всички видове твърд алкохол и наливна бира, но без никаква храна, нито безалкохолно. Нестандартният ол инклузив се оказа печеливш ход и определено пълни малките и неатрактивни хотели в западната зона на Слънчев бряг.



Още по темата: общо новини по темата: 865
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
10.07.2023 »
08.07.2023 »
10.06.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ха-ха....сега ли го разбирате? Ами при тортите и сладкишите какво е? Те защо германците като дойдат тук се похендрят веднага???:):):) Има принцип! Ядеш скара, пица и пиеш бира и вино....така нямаш проблеми!!!
Сподели какво ново....
на 08.07.2022 г.
0
 
 
Ако обичате стари манджи елате утре.
+6
 
 
Не виждам нищо лошо в това.Храна не се хвърля.Милиони гладуват по цял свят.Ако е годна за ядене,къде е проблема.Сега ако са някакви наръфани кюфтета,или наядени бутчета ок....но иначе.За алкажа съм съгласен,трагедия е.
0
 
 
Нормално,грях е да се хвърли храна,нали ни пожелаха да го духаме,кво чакате започвайте.
+5
 
 
Ама каква нова мода?! То тук си е така от години
+4
 
 
Това не е нова мода.Винаги е било така.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: