Хлябът няма да поскъпва

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (17)
12:48 / 26.07.2011
807
Хлябът няма да поскъпва, категоричен е земеделският министър Мирослав Найденов. Пред журналисти той поясни, че цените на пшеницата вървят надолу.

По думите на министъра дали ще намалее цената на хляба зависи от производителите на хляб. Ако питате тях, те веднага ще ви кажат, че им е поскъпнало горивото, но аз не отговарям за горивото. Аз мога да кажа, че пшеницата е достатъчно, тя е по-евтина и по-качествена от миналогодишната, което означава, че няма абсолютно никакво основание за поскъпване на хляба, отсече Найденов.

Министърът поясни, че цената на пшеницата чувствително върви надолу. "Намалението е с близо 10% и тенденцията е цената да върви надолу. Това е факт. Очаква се реколтата в Русия, която може би ще формира и световната цена, но в момента тенденциите са за тренд надолу", аргументира се земеделският шеф.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити, за пъ...
Може ли да не плащаме, ако не получим касов бон?
АИКБ алармира енергийния министър, шефа на комисията по енергетик...
Потвърдиха случай на маймунска шарка у нас
Голям проблем по нашето море
ПП-ДБ отказаха да участват в преговорите с ГЕРБ-СДС


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).