Ходът на Борисов: На баба ви хвърчилото, патриотари!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (7)
15:47 / 03.04.2017
2186
Тези дни слушаме как Валери Симеонов дава акъл какво да е управлението на страната, каква да е коалицията и какви властови ресурси да получат основните играчи с негово одобрение. Симеонов се държи нахално, но това изглежда му доставя удоволствие. Той се възприема като лидер на патриотарското хоро, размахва кърпичка и ситни към властта. Меракът му е от другата страна на хорото да се закачи победителят Борисов. Но не го искал за премиер. В такъв случай да му кажеш на Валери: На баба ти хвърчилото!

А победителят повече от всякога се нуждае от твърдост. Иначе попада в жестоката хватка на патриотарите, след която съжителството във властта с реформаторите ще е един мил спомен. Ах, къде сте, реформатори мили!

А патриотарите нищо не губят. Когато Борисов започне да им скърца със зъби, ще се засуетят около полата на Нинова и първото действие от сценката приключва. Този филм вече сме го гледали в Пловдив. ВМРО на Красимир Каракачанов и Славчо Атанасов, избран за кмет с гласовете на ГЕРБ, предадоха ГЕРБ и вкараха БСП във властта - най-срамният епизод от новата история на града. Предстои да видим повторение в държавната власт, но с огромни поражения за страната и предадените.

ГЕРБ и БСП да се прегърнат, а ние ще ги побутваме отзад, зове Симеонов, колкото да види акълът къде ни е. Изобщо имаме ли акъл, когато каним патриотарите да ни управляват. Симеонов ясно казва - няма проблем да се цункаме с БСП. Затова първо с ГЕРБ, а после ще видим.

Тези нахалници вече си разпределили и министерствата - Симеонов в едното, Каракачанов в другото, даже и за Сидеров се оглеждали - агенция в краен случай. Ами дайте му вътрешното министерство. А наш Славчо най му отивало културното - хем ще върши и полезна работа за "Пловдив 2019". Културната фатмащина на Славчо за толкова стига - да го туриш някъде и да му гледаш сеира.

И така - решението е на Борисов. Да правиш правителство със Симеонов, Каракачанов и Сидеров едновременно ще е върхът на европейската политика. Това е да те разчекнат между три коня и да се надяваш, че ще се отървеш с изкълчен пръст. Може ли някой да е толкова наивен.

Патриотарите се имат за големи герои, въргаляйки се на границата. Сега се цупят на изборния си резултат, но при едни бързи избори наесен направо ще реват. Това трябва да им обещае Борисов - бързи избори наесен, ако се държат толкова нагло и са лакоми за министерства. А като има предвид и вродената им склонност да предават партньорите си, спокойно може да им каже: На баба ви хвърчилото!


Виж коментарите (7)

Още по темата (365):
18.08.2020 Иван Портних към Румен Радев: Варна е интелигентен град! Варна няма нужда от юмруци и разделение!
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).