Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хората на Слави официално назоваха имената на кандидатите за министри
Автор: Екип Burgas24.bg 19:05 / 03.08.2021Коментари (1)2593
"Има такъв народ" представи своя проект за кабинет, след срещи с три парламентарно представени партии. Първи бяха поканени за разговори от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Втората среща беше с "Демократична България", а третата - с БСП.  

Правителството, което предлага "Има такъв народ":

- Министър на вътрешните работи -  Петър Илиев. Щатен университетски преподавател (главен асистент) в Юридическия факултет на Софийския Университет "Св. Климент Охридски". Преподава учебните дисциплини "Конституционно право“, "Организация на правозащитните институции“ и "Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.

- Министър на външните работи - Ради Найденов.

Той е учил Международни отношения в УНСС, специализирал е в Германия, Франция и САЩ. Дипломат от кариерата. Дългогодишен посланик в Австрия и в Германия. Извънреден и пълномощен посланик в Швейцария. Извънреден и пълномощен посланик в Лихтенщайн и в Берн, Швейцария. Ръководител на посолството ни в Берн. Найденов е министър на външните работи в служебното правителство от 2017 г. На 58 години, говори 4 езика.

- Министър на отбраната - Теодора Генчовска

Генчовска е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел НАТО и ЕС в Министерство на отбраната. Участвала е в български делегации на Срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори два езика. На 52 години.

- Министър на младежта и спорта - Радостин Василев

- Министър на транспорта и информационните технологии - Гроздан Караджов

- Министър на регионалното развитие -  Георги Георгиев.

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" той е с образователна и научна степен "доктор" по "Организация и управление на производството / строителство/", "магистър" по "Промишлено и гражданско строителство", строителен инженер. Бакалавърската му степен е по "Организация и управление", офицер.

Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети. 

- Министър на финансите - Пламен Данаилов

- Министър на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева

- Министър на земеделието и горите - Пламен Абровски

- Министър на труда, социалната и демографската политика - Теодора Пенева

- Министър на образованието, науката и иновациите - Велислава Петрова

- Министър на здравеопазването - доц. Силви Кирилов. В момента д-р Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е ръководни длъжности в Александровска болница, бил е и неин директор. От 2011 до 2013 г. е директор на Изпълнителната агенция по трансплантации.

- Министър на културата - Георги Султанов.

Той е оперен певец. Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народ" 23 г. е в сферата на класическата музика. Работил е с всички музикални институти в България. С БНР и БНТ от 2006 г., като е осъществил множество записи и участия в концертни програми с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония.

Редовен участник в музикалните фестивали: Софийски Музикални седмици, Опера Опън - Пловдив, Варненско лято, Мартенски музикални дни - Русе и др. Гастролирал е в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и мн. др.

- Министър на правосъдието - Момчил Иванов

- Министър на енергетиката Александър Николов

- Министър на туризма - Ивайло Кожухаров. Според информацията на сайта на партия "Има такъв народ", Ивайло Кожухаров е експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като ръководител, така и като консултант на редица успешни хотелски комплекси в България.

- Министър без портфейл по ромските въпроси - Антония Валентинова.

Д-р Валентинова е лекар, анестезиолог. Завършила е Медицинския университет-София. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ и лекар-специализант "Анестезиология и интензивно лечение". Говори 4 езика. На 27 години. 

Имената бяха съобщени от Пламен Николов, който е кандидат-премиерът на "Има такъв народ". Неговото име му беше обявено по време на връчване на мандата за съставяне на кабинет в президентството в петък. 

Той коментира, че Петър Илиев е "страхотен специалист и конституционалист", който може да се справи с нужните реформи, коментира още Николов. И изрази оптимизъм, че ще бъде съставен кабинет.

Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ" коментира и темата с появилата се информация, че Петър Илиев е плагиатствал научни материали от експерта по конституционно право Наталия Киселова.

Йорданов призова този, който прави тези твърдения, да излезе и да застане с името си, "за да може после да бъде осъден за клевета в съдебна зала. Господин Петър Илиев е готов да осъди всеки, който прави такива твърдения", посочи още Тошко Йорданов.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.08.2021 г.
0
 
 
Министъра на вътрешните работи, масона Илиев ще върне службите и разузнаването на Пеевски. Министъра на туризма - човека на Маджо във Варна. Министъра на зеледелието - протеже на Мирослав Найденов, Министъра на образованието - вирусолог. Министъра на правосъдието - бракоразводен адвокат, който пък вика на ДБ соросоиди. Гроздан Караджов - влезе в политиката гол като Пурко - покрай Костов стана заможен топ акционер. Егати трагичния кабинет. Начело с амбулантен търговец на шнорхели и бански. Слави, Слави и мисирката ти Тошко - това не е промяна, а подмяна! Продадохте се на ДПС и Пеевски, те просто си купиха ново правителство чрез теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: