Хората с тези имена празнуват днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:55 / 17.12.2021
454
На днешната дата - 17 декември, православната църква почита Св. пророк Даниил - четвъртият от “големите" пророци (Исаия, Иеремия, Иезекиил, Даниил), и трите момци Ананий, Азарий и Мисаил.

Даниил произхождал от царски род и още като юноша бил отведен във Вавилон заедно с другите пленени иудеи. Той изучил халдейския език и мъдрост и заедно с тримата си другари - Анания, Азария и Мисаил, бил взет на служба при царския двор.

Даниил изтълкувал на Навуходоносор неговите забележителни сънища; неведнъж се удостоил от Бога с видения, в които му били открити най-важни и забележителни свещени събития.

При възкачването на Дария на престола Даниил бил назначен за един от тримата управители на империята и по чудесен начин бил спасен от лъвовете, в чиято яма бил хвърлен за своята привързаност към вярата на отците. Историята на неговия живот и на делата му е описана от самия него в свещената книга с неговото име. 

Днес имен ден празнуват всички, които носят имената Данаил, Даниел, Даниела, Данко, Анани, Данаила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).