Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хореограф от Варна издава уникален "Дневник на танцьора" в помощ на деца и педагози
Автор: Пламена Николова 17:01 / 07.04.2022Коментари (0)900
Уникален дневник на танцьора ще бъде издаден през май, научи Varna24.bg. Негов автор е Десислава Димитрова-Аргирова. Деси е майка на 4-годишен син, бивш професионален танцьор, педагог, създател и главен художествен ръководител на детската балетна танцова школа "Танцова Работилница“. За зараждането на идеята и нейната реализация един от най-добрите хореографи на Варна споделя следното:

"Завършвайки своето средно и висше танцово образование, преминавайки през допълнителни международни обучения в сферата на съвременното танцово изкуство, балета и нашия фолклор в периода си на действащ танцьор винаги съм имала нуждата, както музикантът притежава нотна тетрадка, така и танцьорът да има свой дневник с насока.

В него той може да вписва най- ценното, което е получил и научил като знания от своя хорограф. Дневник, който да съхранява нужна информация, която ще е полезна и след време по пътя на развитието на един танцьор, а впоследствие и хореограф.

Ясно е, че танцът е изкуство, страст и магия. Чували сме тези всички прекрасни определения, които само докосналите се до него могат да разберат. Но също така смятам, че танцът е наука! Добрият танцьор трябва да е грамотен, независимо дали е любител или професионалист, от който и да е стил на това красиво и отговорно изкуство.

Необходимо е да се водят записки, да се използват и познават термини и да се напомня на сегашното различно поколение, че по-ценно от всичко дигитално заобикалящо ни е едно ново знание да премине изписано през ръката, за да достигне по-лесно до главата. А в този случаи при танцьора за мен лично би достигнало по-сигурно до телата и сърцата.

Вече 8 години съм главен художествен ръководител/ хореограф и собственик на детска танцова школа "ТАНЦОВА РАБОТИЛНИЦА", като през това време съм се стремила и и желала с екипа си да създавам не просто танцьори, а творци. Образовани личности в света на изкуството.

През годините на своята творческа практика не спирах да имам нуждата за себе си, а след време и за моите възпитаници ,да притежавам и водя своя "ДНЕВНИК НА ТАНЦЬОРА", но такъв не съществуваше. Опцията беше празна тетрадка без насока в нея. Знаех какво е нужно и ценно за мен и за всеки танцьор да изпише и съхрани. Така се роди идеята да създам този нужен продукт.

Виждайки нуждата на своите възпитаници, това ме мотивира да създам този дневник, подходящ за танцьори любители и професионалисти от всеки стил на танцовото изкуство. От професионалния си опит от дете и до днес като хореограф зная каква необходимост е за танцьора и вярвам, че ще достигне ползотворно до много любознателни и амбициозни деца, желаещи развитие в света на танца“, коментира Десислава Аргирова.

Тя е убедена, че към дневникът ще има силен интерес с гарантирана ползотворна цел в танцовото изкуство от нейни колеги- ръководители на школи, клубове, балети и училища в България.

"Страната ни е богата на много талантливи деца, потопени в света на танцовото изкуството и нашата роля на ръководителите, е да ги възпитаме, насочим и разгръщаме потенциала им, за да се превърнат в истински и образовани творци“, допълва Деси.

Всички желаещи да се запознаят с "ДНЕВНИК НА ТАНЦЬОРА", могат да го направят ТУК!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: