Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиери искат да се създаде туристическа полиция
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 27.09.2014Коментари (4)745
© Burgas24.bg
Българските курорти да станат самостоятелни административни единици, да има Министерство на туризма и курортна полиция. Това са само малка част от исканията на туристическия бизнес в България. 

Другият приоритет, според хотелиерите и ресторантьорите от Южното Черноморие, е изграждане на 4-лентов път от Бургас до Слънчев бряг. 

"Недопустимо е туристите да пътуват с автомобил от София до Бургас за 3 ч. А след това да пълзят още 2,5 ч до курорта", категоричен е хотелиерът Венелин Ташев. 

Той и колегите му настояват и за туристическа полиция към РПУ-Несебър.

"Престъпността в курорта е голям проблем, командированите през лятото униформени не са достатъчни, за да се справят със спецификата на престъпността", коментира шефката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. 

В дългия списък с искания, издигнати от хотелиерите, са облекчен визов режим за руснаците, които почиват у нас.

"Имаме сериозен проблем и с намирането на обучен персонал. Голяма част от завършилите образование със специалности, насочени към туризма, предпочитат да работят в чужбина или отказват да работят сезонно. Необходима е намесата на държавата, защото не може да се прави туризъм с неквалифицирани кадри. Може например да се въведе облекчен режим за работа на хора от съседни държави", коментира още Иванова.

В Слънчев бряг от години стои нерешен проблемът и с отводнителната система. Канализацията в курорта прелива при всеки проливен дъжд и улиците са превръщат в реки.

Дълбоко замразен е и проблемът с кичозните сергии и павилиони, накацали шосета и тротоари. Хотелиерите се борят да бъде сложен завинаги край на незаконните временни обекти в Слънчев бряг.

Хората от бранша признават, че има още много неуредици, които нарушават комфорта на почиващите. На първо място, това е шумът от откритите заведения. Според хотелиерите е крайно време музикалният терор да спре - децибелите да се поставят под контрол и да бъдат ограничени.

"Необходимо е да бъде решен и въпросът с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса. Да има ясни правила за организацията на движението и транспортната схема през летния сезон в Слънчев бряг, които да не затрудняват работата на хотелиерите и търговците. Много важно е да се търсят възможности и начини за облекчаване на данъчните и осигурителни тежести в туристическия сектор. 

Проблемите са много и са трупани с години. Без да бъдат разрешени, не можем да очакваме вдигане на качеството на туристическия продукт. А това може да се случи само ако бъде създадено ресорно министерство", подчертава Иванова.



Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2014 г.
+2
 
 
един сервитъор и барман получават между 400 и 500 лв. как да остане да работи тук за 2-3 месеца като за същото време навън ще вземе 3 пъти повече пари. после останалите 9 месеца какво ще прави, ще чака лятото ли.
Aнонимен
на 27.09.2014 г.
+2
 
 
Така, така! Основните искания винаги да са за раздуване на щата! Министерства, полиция, администрация...и после...вдигане на данъците...парите не стигат...няма за пенсионерите...ще работите до като сте живи...така!
Aнонимен
на 27.09.2014 г.
0
 
 
Призив за обединение към всички които имат проблеми с шум от кръчми. Вижте тук: https://mravka1.wordpress.com/
+3
 
 
"...Голяма част от завършилите образование със специалности, насочени към туризма, предпочитат да работят в чужбина или отказват да работят сезонно..." Интересно защо ли? При 6-10Е на час при 8 часов график в хотелче среден клас в Италия (3*) за обслужващ персонал и помощник в кухня, родните хотелиери какво предлагат? Едва 4 до 8 лв на час. и то при 12 часови смени. Естествено осигуровките са върху далеч по-малко от реално получаваните доходи.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: