Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиерски син арестуван в Банско за крадени лимузини
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 09.01.2016Коментари (3)961
© Bulfoto
Във връзка с полицейска операция, при която в хотел "Мавриковата къща" в Банско бяха открити 6 луксозни джипа, както и машини и инструменти за префасониране на коли и пренабиване на номера на шасита, арестуван до 24 часа по Закона за МВР е Валентин Мавриков, син на собственика хотела.

"Работим съвместно с колегите от Пловдив и София, става въпрос за банда, която е специализирана в кражбата на луксозни леки автомобили. По-късно през деня предстои повдигане на обвинение срещу задържаното от нас лице. 

Там открихме 6 коли, за повечето вече се доказа, че са крадени. Документирано е, че са обект на престъпление. Арестуваният мъж е на високо ниво в престъпната структура, която краде коли на територията на цялата страна. 

Има арести и на територията на други полицейски дирекции в страната. През зимата бандата действа основно в Банско, тъй като тук идват много заможни туристи със скъпи автомобили", каза директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Росен Танушев, цитиран от "Труд". 

Полицията е вдигната на крак в петък сутринта, уточни полицейският шеф. Тогава са задигнати два луксозни джипа от охраняем паркинг пред хотел в зимния курорт. 

Возилата са собственост на влиятелни чужди бизнесмени. Извършват се проверки на изходите на града, проверяват се съмнителни коли в целия Пирински край. Разследването е установило до момента, че Мавриков е работил с бригада от добре обучени автокрадци от София, Пловдив, Велинград и Пазарджик, които също се издирват. 

Колите се прибирали в "депото" в Банско, където са поправяни и после продавани. Миналата неделя също е бил откраднат скъп джип от паркинг в зимния курорт. За арестувания банскалия местните хора твърдят, че отдавна се изнесъл по София и не живее постоянно в Банско. 

Според слуховете се занимава не само с кражби на коли, но и със застрахователни измами. В съседен на къщата гараж са намерени иззети джипове "Ауди", "Мерцедес", "БМВ", "Фолксваген Таурег" и още два джипа изработени по поръчка.

Преди година Мавриков пак е бил проверяван за крадени коли. Тогава полицията конфискува 10 возила, но дознанието срещу него увисна и бе прекратено поради липса на достатъчно доказателства , а колите бяха върнати. Бизнесменът има и цех за дрехи в Сандански, който също бе проверен по време на акцията, но там не бяха открити крадени коли.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2016 г.
+1
 
 
и пак дознанието ще увисне, защото сигурно си плаща на доста високо ниво
Aнонимен
на 09.01.2016 г.
+3
 
 
Май до сега не го познаваха .
0
 
 
Българска работа.... .... намерили 10 крадени коли в двора му и го пуснали, че нямали доказателство.... Нищо не става от тази държава и това си е.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: