Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелите вече ще ни броят душовете
Автор: Екип Burgas24.bg 10:51 / 20.10.2016Коментари (5)1216
©
Хотелите вече ще ни броят душовете. Колко често и дълго ще се къпем, ще зависи от това с колко звезди е комплексът, в който сме отседнали. Да се въведе лимит на използваните количества живителна течност за къпане, ако хотелите са със самостоятелно водоснабдяване, предвижда нова наредба, публикувана за обществено обсъждане, съобщава "Телеграф". 

Идеята е да има таван на използваната вода според звездите на хотела. Целта на нововъведението е да се намали излишното разхищение на вода.

Правилата за използване на вода в хотелите ще зависят от това каква категория е самият комплекс. Количеството ще се определя на средномесечна база на легло.

За 5-звездните хотели е предвидено един човек да се къпе с 12 кубика вода за престой на месец. Ако туристът е отседнал за няколко дни, потреблението ще се изчислява спрямо определената месечна норма. За хотелите с 4 звезди средното потребление за месец ще е 6,5 кубика, а за 3-звездните - 3 кубика.

Гостите на бунгала и хижи с 1 или 2 звезди, ще имат право на 4,7 кубика. Туристически обекти, за които не е определена категория, се отнасят също към тези с 1-2 звезди, предвижда наредбата.

Лимит ще има и за земеделците при напояването на културите. Количеството на вода ще се определя според вида на растението, района, в който то се отглежда и според това дали годината е суха или има достатъчно валежи.

Лимитът ще се определя на година за 1 декар. Така ако например отглеждате ранни картофи в Сандански, ще имате право на 120 кубични метра вода на година, ако е нямало много дъжд, ако сте в Силистра или Бургас - 180 кубика. 

Лимитът за напояване е по-малък, ако годината е била дъждовна, и по-голям, ако е била без никакви валежи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2016 г.
+2
 
 
Това просто няма как да стане.Щото,ако стане въобще,уважаемите туристи ще кажат:"а,бе,я си е...бете майката."И ...отиват в турско,или гръцко,и няма да сбъркат.Второ:собствениците на хотели,за да не питат къде серат гладните, живи ще изядат с парцалите непрокопсаниците сколасали да сътворят и над ращят това уродливо съчинение.Та,тъй.
+2
 
 
А може ли да сложите и лимит на язовирите,та като прелеят да не давите хората по селата???
+4
 
 
Бравоооо - сега назначете по един човек да стой в стаята и да брой по колко пъти се къпем. Или по-добре направо да оставят полагащото ти се количество вода в кофи.....
+6
 
 
Господи слез и си прибери верисиите. Поредната гениална глупост облечена с идея за пестене. Ами вземете и според категорията на хотела ни определете и колко да дишаме, че да не рапръскваме излишен серен диоксид. Тази простотия само в българска глава може да се роди. Да спре водата на средета на престоя, защото съм си изчерпал лимита и защото "любезният" хотелиер е спестил някой лев от екстри и е с по-малко зведи, ами повече няма да стъпя в този хотел. С тази безумна идея наистина ще привлекат допълнително туристи но по-вероятно е да се увеличи още потока към съседните държави.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: