Христо Иванов за изтеклия запис: Не съжалявам за нищо, Слави пак иска да сурне държавата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:32 / 23.07.2022
1262
Това беше една нормална политическа дискусия с парламентарната група. За нищо не съжалявам. Никого не сме обидили, не сме се занимавали с това да заговорничим. Затова пуснахме този запис, за да си извадят хората собствено мнение и да заглушим гербаджийската пропаганда. Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след изтеклия вчера запис по време на съвещание на парламентарната група на ДБ в парламента.

Според Иванов ГЕРБ и ДПС имат най-голям интерес да отидат на избори, за да се върнат на власт, след като вече са дестабилизирали държавата. На въпрос дали с този запис е приключил третият мандат, съпредседателят на ДБ отговори, че това зависи от БСП, и допълни, че вече трудната задача за социалистите е станала още по-трудна.

Големият въпрос е какво правим със страната си – наистина ли сме готови да сурнем страната, защото Слави Трифонов пак е обиден?! Нека бъдем малко по-сериозни и професионални, призова той.

Христо Иванов смята, че Слави Трифонов използва записа от вчера като претекст да избяга от отговорност от разговорите за съставяне на правителство, както постъпи с оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция заради Северна Македония.

Да бъдем по-зрели, да мислим повече за България, а не за болезнено възпаленото ни его. Нищо не се е променило по същество, все така имаме трудна ситуация и трябва да поемем лидерска позиция, защото хората искат да поемем отговорност. Нашите тежко наранени емоции нямат значение, само България има значение, коментира той. Накрая Христо Иванов отрече да има договорка с Румен Радев изборите да бъдат на 16 октомври.

Нямам никаква договорка с Румен Радев. Ако мандатът не бъде успешно реализиран до 15 август, простите сметки с калкулатор показват, че най-близката дата за избори е 16 октомври, посочи депутатът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).