Христо Иванов за списъка "Миротворец": Очакваме реакция от МВнР

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
12:53 / 20.07.2023
495
Вчера имаше общо съгласие на външна комисия, че българската държава трябва да провери за какво става дума. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

Той посочи, че е възложено и на за.-министъра на външните работи да се намери подходящия начин да се провери дали има реална заплаха от тази публикация, за да няма съмнение, че български граждани, които са журналисти, могат да бъдат подложени на заплахи за мненията, които изразяват. 

Иванов допълни, че се очаква на следващо заседание на външна комисия да има реакция от МВнР.

"Миротворец“ е украински сайт с база данни за лица, които Украйна счита за врагове на страната. Официално се нарича "Изследователски център за признаци на престъпления против националната сигурност, мира, човешката сигурност и международни правов ред на Украйна".

Сред българите в черния списък с "врагове на Украйна" са проф. Иво Христов и доц. Валентин Вацев, Румен Петков, Ваня Добрева, Волен Сидеров, Елена Йончева, Велислава Дърева и други. На 15 април тази година е добавена и журналистката Диляна Гайтанджиева .

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).