Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хубавите пътища в Бургаско откраднаха туристите на Варненския край
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 04.10.2012Коментари (22)1384
© Burgas24.bg
Сериозен отлив на българи от вътрешността на страната имало през това лято на Златни пясъци заради магистралите и хубавите пътища, които водят към Бургас и курортните селища около него. От тази година отливът вече се чувства осезаемо, оплака се председателят на съюза на хотелиерите на Златни пясъци Георги Щерев.

Именно той обясни, че основната причина е по-добрата пътна инфраструктура в Южна България, отколкото около Северното Черноморие. Щерев подчерта, че е силно притеснен от факта, че в Бургас скоро ще има модерен пасажерски терминал, на който да акостират големи лайнери, докато във Варна изгледи за ново пристанище изобщо няма. Именно туристите, които слизат от круизните кораби, са тези, на които бизнесът разчита да посещават града и културно-историческите му обекти, защото тези, които са в комплексите, рядко излизат от там.

Изключително притеснителен бил и фактът, че тази година имаше 11 кораба във Варна, а за следващата са записани едва 4, коментира и председателят на Варненската асоциация на екскурзоводите Наско Атанасов. Той даде за пример Несебър, където са акостирали 28 пасажера, както и големия конкурент на Варна - Констанца, където котва са хвърлили 70 лайнера.

"Притеснява ме, че когато в Бургас направят пасажерски терминал, във Варна съвсем няма да останат кораби", отбеляза той.

В същото време вицепремиерът Симеон Дянков ги успокои, че българи може и да няма по комплексите на север, но правителството ще направи всичко възможно да докара румънците по-бързо и удобно до тях. За целта до дни стартирал проектът за превръщането в скоростно трасе на пътя Русе - Шумен. По тази линия в бюджета били заложени 95 млн. лв., а ремонтът щял да приключи до началото на следващия летен сезон.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На нашият скъп и мил град Варна все някой му пречи. Нашите оправници за съжаление са заспали своят дълбок и непробуден сън и никой не е в състояние да ги събуди. Хората от другите градове действат и гледат как да печелят Евро-пари, докато нашите общинари спорят само кой колко дивиденти повече може да прибере от дадената сделка. Затова Варна ще продължава да е с разбити улици, неуреден градски транспорт и т.н. Но за всичко това имаме вина и самите варненци, защото като отиваме да гласуваме не мислим с главите си, а гледаме кой повече пари ще ни даде за него да гласуваме.
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
0
 
 
Избирате човека на ГЕРБ и те ви дават пари. А какво става след като на следващите избори народа изхвърли ГЕРБ от властта?
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
+1
 
 
Варненци кога са идвали в Бургас,за да знаят какъв е града.Бургас всеки месец печели Европейски проекти,а Варна нищо.Говорят оправниците са виновни,ами са ми си ги избирате.В Бургас избрахме най-точният човек!
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
0
 
 
такава е политиката на софия, те винаги са дърпали на юг там където им са интересите.защо не се направи нещо във видинския край, защото не искат а има толкова интересни места. така че основната причина е къде иска да финансира софия. затова и ги мразят и ще продължава да ги мразят докато не си оправят отношението...
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
0
 
 
да се чете Аладжа Манастир
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
0
 
 
До tri4ko: Явно не сте запознат с Варна,за да плещите такива глупости. Просто в момента Варна е съсипвана от ТИМ и затова е в това окаяно състояние.Нищо лошо не искам да кажа за Бургас,но едва ли има въобще град в България с по-голям потенциал за развитие от Варна.Тук ако се направят пешеходни и вело алеи и ако ТИМ и всички политически келеши,които им слугуват се разкарат от хоризонта нещата коренно ще се променят.Пристанището е в непосредствена близост с Гръцка махала-невероятен квартал свързващ центъра на града с Морската Градина и плажа.В Гръцка махала освен Римски Терми(най-големи на Балканския полуостров) има и по-малки терми,има Базиликата на ул.Хан Крум(и още куп старини от древния Одесос лежат в нея).В центъра също има останки от древния Одесос,а и там е самия Археологически Музей,който е огромен и много интересен.В Гръцка махала има два музея,които в момента са занемарени,нои те са с голяма преспектива.Да не говорим за Алажа Манстир,Джанавара,Парк музея Владислав Варненчик,няколкото музея в града,десетките все още като по чудо оцелели разкошни стари сгради и т.н.Пак повтарям-единствения проблем на Варна са ТИМ и подлогите им,които съсипват града.
Aнонимен
на 05.10.2012 г.
0
 
 
сърдете се на ТИМ и Кирчо, не на Митьо Вафлата...
0
 
 
Тези коментари за безсмислени. Златни пясъци едва ли са били толкова посещавани от българи както го изкарват. Винаги южното черноморие от Обзор до Синеморец е било в пъти по-посещавано и предпочитано от северното. Доколкото до Варна - както пише в един коментар само делфинариума ги крепи. Бургас ги превъзхожда в пъти с опцията, че от кораба пасажерите поемат директно по централните улици на града или морската градина. Може да е по-малък град от Варна, но в отношение на инфраструктура - централна пешеходна част го бие. Варна е пръснат град и не става за пешеходна разходка. Бургас цъфти и има още много пъпки да разцъфнат и ще става все по-красив и привлекателен.
Aнонимен
на 04.10.2012 г.
-2
 
 
на Бургас морското му е само морската градина, останала част от града е разположена вътрешно и е между езера! Изобщо не може да се сравнява с Варна с морското разположение на Варна с кварталите и курортите му, които са по протежение на морето!
+1
 
 
В бургаско ВИНАГИ е имало повече туристи отколкото във варненско! Варна като лежат на стари лаври и един делфинариум... Че ще има отлив, ще има разбира се. Бургас дръпна и ще дърпа още, защото има по-добри перспективи за развитие. А и всеки знае къде е по-топло, на юг или на север. Морската столица се премести там, където й е мястото!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: