И днес протест на полицаите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:19 / 24.09.2012
942
Служители на МВР отново излизат на протест. В неделя в протестно шествие, което премина пред Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, се включиха полицаи от много градове на страната. Те настояват за по-високи месечни възнаграждения, заплащане на извънредния труд и регламент на страничните доходи.

Преди дни министърът на финансите Симеон Дянков обеща увеличение на заплатите в сектора, ако полицаите се откажат от допълнителните си привилегии - удължен годишен платен отпуск, пенсиониране само на базата на трудов стаж, без достигане на възраст и 20 заплати при излизане в пенсия.
Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че увеличение е възможно, но с не повече от 5 до 7 на сто, което не удовлетворява протестиращите. Ако исканията на протестиращите бъдат приети, средното увеличение на месечните възнаграждения ще бъде 200 лева на човек. В момента средната заплата на служителите на МВР е около 800 лева.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Радев: Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата с...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).