Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ИНТ ще участват самостоятелно на следващите парламентарни избори
Автор: Екип Burgas24.bg 22:38 / 01.12.2022Коментари (1)436
© БТА
"Има такъв народ“ (ИТН) ще участват самостоятелно в предсрочни парламентарни избори, заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на пресконференция в пресклуба на БТА. 

Когато една политическа партия не е влязла за 4000 гласа в парламента и на всичкото отгоре бившите й партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва, посочи Йорданов.  

Ако бяхме в този парламент, нямаше да имаме председател от ГЕРБ начело на Народното събрание, нямаше да има разговори с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството, добави Йорданов. На въпрос дали ще се явят самостоятелно на изборите, Тошко Йорданов отговори: "Имам някакво вътрешно усещане, че ще е самостоятелно". 

Относно обсъжданите в парламента промени в Изборния кодекс, Йорданов каза, че хартиената бюлетина няма да направи изборния процес по-честен. "Има такъв народ“ премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото хартията позволява на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот, това е истината. За съжаление машините бяха опорочени от "Продължаваме Промяната“, заяви Тошко Йорданов. Той допълни, че хартията ще докара повече гласове на ГЕРБ и ДПС.

"В момента това, което става с Изборния кодекс е, че всеки драпа в частта, в която може да влияе, да се запази, за да може да изкриви вота колкото може със силите, които има“, коментира той.

В началото на пресконференцията представителите на ИТН коментираха последното решение на Конституционния съд (КС), с което беше обявено за противоконституционно решение на Народното събрание (НС) за предприемане на действия от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, прието на 20 април тази година. 

Бившият министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обясни, че според КС са били иззети функциите на изпълнителната власт и че Народното събрание грубо се е намесило в частно-правни отношения между АПИ и частни изпълнители. Аз се чувствам удовлетворен, защото излиза наяве истината как се работеше, под какъв натиск и как се спираше работата на МРРБ и на мен лично като министър, добави Караджов. По думите му в предходното правителство е имало серия от "антикоалиционни, антидържавни решения, решения против конституцията на България“.

Според Тошко Йорданов решението на Конституционния съд е опровергало твърденията за корупция в МРРБ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ха-ха-ха! Мишки срещу мене църкат, като ме видят, познай къде си бъркат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: