Ицо Хазарта: Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:47 / 19.12.2021
1582
"Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала“, каза депутатът Христо Петров, познат по-добре като Ицо Хазарта, в предаването "Тази неделя“ по БТВ.

В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

"Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство“, каза Петров.

"Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация“, каза Петров.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите. "Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип“, каза Петров. Той отказа поименно да назове кого има предвид.

Той допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи "Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи. През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

"Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен“, каза Хазарта.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. "Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с "Така че, момченце, признай си“. Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки“, каза Петров.

На въпрос как се чувства, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите, Христо Петров каза, че явно хората са искали да изберат нормален човек.

"Хората очакват промяна. Очакват нещо различно от това, което са получили досега. Според мен има значение, че тези хора ме познават. Те очакват нещо различно“, каза Хазарта.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...
Доставена е поредната военно-техническа помощ за Украйна
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
ЛУКОЙЛ с дарение към Община Бургас, ето какво ще се случи с него
Осигуриха 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ги до тази дата
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).