Идея за дисциплиниране на джигитите на пътя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
08:59 / 14.06.2016
1064
Шофьорите, които имат повече нарушения на пътя, трябва да се явяват на опреснителен курс и изпит през определен период от време. Това предложение за дисциплиниране на "рецидивистите" на пътя лансира експертът по пътна безопасност и бивш директор на КАТ комисар Алекси Стратиев, съобщава вестник "Монитор". По думите му джигитите, които нарушават системно правилата за движение, може да бъдат пращани на допълнително обучение например след 2 издънки.

"Няма такава сериозна практика в страните, с изключение на американския опит, което да налага такива изпити или допълнително обучение на всички водачи. Все пак в България водачите са 4 млн., сметнете колко хора трябва да минат такъв курс. Подобна форма би била много полезна за тези водачи, които са нарушили 2, 3, 4 пъти правилата за движение", отбеляза комисар Стратиев, според когото нарушителите трябва да минават допълнително обучение. Той е категоричен, че мярката ще подобри поведението на джигитите.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).