Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Икономист: Жилищният балон се пука! Купувачите ще се изплашат и продавачите ще свалят цените, докато още има балъци
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 28.10.2022Коментари (9)1006
©
Проф. Красимир Петров е икономически експерт. Преподава макроикономика, пари и банкиране, води курсове по финансово ограмотяване. В страницата си във фейсбук редовно публикува видеа със съвети за това как и в какво да инвестираме парите. Ето неговото експертно мнение за това дали жилището е инвестиция, което го даде във видео от центъра на Пловдив.

"Въпросът, който интересува всички, е кога ще се спука жилищният балон. Пазарът на жилищата се успокоява - това е първият ранен симптом на спукване на балона. Сделките се забавят и има спад. За третото тримесечие са спаднали с 20%. Това е огромен срив за броя на сделките. Това е първа фаза в спукване на балона."

"Когато един балон започва да издиша продавачите не отстъпват от цената си, а купувачите се отдръпват. Когато продавачите усетят, че пазарът не е нажежен и цените не се вдигат, тогава е склонен да свали цената. Когато един продавач е купил имот за 100 000 лева преди 7-8 години и сега е станал 200 000 лева, той с огромно удоволствие ще го продаде при първа възможност на 190 000 само и само да го махне от главата си на огромна печалба. Дали ще го продаде за 190 000 или 200 000 няма особено значение."

"Сега балонът е в ранната фаза на спукването. Оттук нататък скоро време цените на имотите ще започнат лекичко да падат. С течение на времето цените ще започната да падат все по-бързо. Предполагам това ще ясно най-късно до февруари. Когато стане особено студено, сметките се качат и хората се изплашат, продавачите ще решат, че е по-добре по-бързо да свалят цените, докато все още има балъци, които да купуват. По-добре е, отколкото да чакат и потенциално да рискуват още повече да падне цената."




Още по темата: общо новини по темата: 27
27.11.2023 »
03.11.2023 »
23.05.2023 »
10.04.2023 »
24.03.2023 »
15.02.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глупак.... Представям си какво преподава и на КОЙ???? НА НЯКАКВИ НЕЩАСТНИЩИ, КОИТО 2 ФИЛИИ ХЛЯБ НЕ МОГАТ ДА ПРЕБРОЯТ....А СЕГА КАЖИ ОТ КОЛКО ГОДИНИ СЕ ПУКА БАЛОНА.... ТО НЕ БЕШЕ 2008,2015,2019, КОВИД, МОВИД, СЕГА ВЕЧЕ 2023 ГОДИНА ГОНИМ..... КОЛКО ЛИ ЖИВОТА Е СЪСИПАЛ ТАЗИ ГАД, КАТО Е РАЗПРАВЯЛ ДО ПРЕДИ 1 ГОДИНА, КАК Е ЩЯЛО ДА ПАДНАТ ИМОТИТЕ... И МАЛОУМНИТЕ МУ УЧЕНИЦИ, ИМАЩИ ПАРИ ТОГАВА ЗА ЕДИН АПАРТАМЕНТ, СЕГА И ГАРАЖ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ... ХАХАХА.... НЕ МИ РАЗПРАВЯЙ НА МЕН КАКВО И КОГА ДА СИ КУПЯ, НЕ МИ ДАВАЙ АКЪЛ, ДАЙ МИ ПАРИ... СА КАЗАЛИ ХОРАТА..... И АКО НЕ ЗНАЕТЕ, ОТ 1 НОЕМВРИ ИМА СКОК НА ПОВЕЧЕТО СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И МАЗИЛКИ С 15%...!!!!НЕКА ПАДНАТ ЦЕНИТЕ..... ОСВЕН НЯКОЙ, КОЙТО Е ОСТАНАЛ БЕЗ РАБОТА, НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ОПЕРАЦИЯ ИЛИ НЯКОЙ РЕШИЛ ДА СИ ПРОДУХА ИМАНЕТО (НЕЩО СРЕДНО КАТО БАЙ МАНГАЛ И ХЕПИ ВАНЧЕ)...., НЯМА КАК ДА ПРОДАВАТ НА ПО МАЛКО..... ТЪПАККК
+1
 
 
Професора е №1 . Слушал съм много негови интервюта и лекции, повярвайте ми разбира ги нещата, а и има житейски опит, който много от вас нямат. Неговият поглед е много извън страната, наясно е на къде духа вятъра. Балоните в Канада и САЩ вече яко издишат и това рано или късно ще окаже влияние и у нас
0
 
 
Този израз с балъците е в устата на всеки втори разбирач. Да наричаш някой балък, заради начина, по който си харчи парите, те прави просто един завистлив идиот. Ако искам ще си купя 10 кибритени кутийки в най-новото "бижу" на Пловдив. После нека поевтинеят, нека съм вътре с кинти, нека остана нарпаво без кинти, все тая, това си е моя работа. Силен индикатор за ниска кулрура е слагането на етикети на хората и гледането в чуждата паничка. Всички говорят за балон вече 3-4 години, обаче все не се пука. Някой ден след месец, два, година или три като се спука, тези хора ще се удрят в гърдите и ще казват - "аз като говорех навремето, никой не слушаше". Класически лаладжия, когато комшията му си смени колата, мистър лала не може да спи спокойно, докато не я види в сервиз, ей така, да си знае, че тъпия комшия се е набутал.
+5
 
 
Балъка сте Вие, г-н Петров. Не ни трябват псевдо-професори, за да ни обясняват ситуация, която сами не разбират. Казвам "псевдо" защото нито един истински професор не би употребил етикета "балъци" в сериозно изказано мнение. Факт е, че купувачите не се отдръпват заради високите цени, а заради повишаването на лихвените проценти, с които банките се опитват да борят инфлацията. А "Балъците", които купуват в брой ще имат по-добра протекция на парите си в недвижими имоти, отколкото в банките. Така, че можете да се избършете с професорската си титла.
-2
 
 
Няма балон и няма пукане. Има СТОП на сделките за неизвестен период. Половината град живее в панелки, които след 20 години ще започнат да падат сами. Само при панелките може да има спад на цените. Останалите жилища или няма да поскъпват през периода СТОП или ще поскъпват малко по малко.Най- голямата глупост е да си купувате панелка ( макар и "санирана") по 800-900 евро квадрата ! А за повече, е още по-голяма глупост.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: