Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илиана Раева разтърси България с тези думи
Автор: Екип Burgas24.bg 20:48 / 23.12.2022Коментари (8)830
©
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза силни думи при гостуването си в "Шоуто на Николаос Цитиридис“ снощи. С много болка в гласа си тя говори за разликата в отношението на държавата преди и сега. Както е известно, ансамбълът ни завоюва олимпийските златни медали в Токио, което е най-големият успех в историята на художествената гимнастика у нас. По думите й обаче това постижение не съответства на абсурдите, които се случват в България.

"Аз съм била състезател в едно друго време, когато всичко за спортистите беше уредено, ние живеехме в съвсем различен свят, в който думичката "няма“ за спортистите липсваше. В годините на демокрацията и особено от 2000 г. до ден-днешен обаче спортът е изоставен. Той е последната мисъл на нашите политици. Да правиш спорт в днешно време наистина е равносилно на героизъм. И не става дума само за художествената гимнастика. Успехите ни са плод на неимоверния труд и мечти на някои хора.

Това е един луд ентусиазъм, една любов, една отдаденост на една сфера, която наистина е социален феномен. Аз съм много щастлива и много се гордея, защото приемам това, което правя в момента заедно с всички мои колеги и момичетата, като един оазис в пустинята. Държавата, в която живеем, абсурдите, с които се сблъскваме в чистото ни битие всеки ден, и тези олимпийски златни медали, тези невероятни успехи, които гоним, толкова не съответстват на реалността в България, че аз смятам, че това е нещо специално, много историческо, което правим за българите. Няма човек, който да не ме срещне някъде, без значение познат или непознат, който да не ми хване ръцете, да ги стисне и да каже: "Илиана, благодаря за това, което правите“. Това е най-голямото постижение“, каза с болка, но и с гордост тя.

"Това щастие и тази гордост са най-хубавото, което осъзнавам, че правим. Защото ние сме най-силни в света, ние сме най-добрите в света. България! Българите се радват на тези момичета, които цял свят обожава, където и да отидем. Ами японците направиха паметник на нашите момичета, а ние тук нямаме“, добави Раева.

Водещият я помоли и за сравнение между нейното време като състезателка и днешните условия.

"Не може да има съпоставяне между сегашното и моето поколение. Всеки е бил подвластен на времето, в което живее. Това са две абсолютно различни поколения, живяли в тотално различни епохи. Аз не обичам да правя такива сравнения, защото те няма как да бъдат точни. Ние бяхме на четвърто място по медали в Сеул на олимпийските игри 88 г., а сега ни няма на картата. Тогава това беше държавна политика, отношението към спорта беше съвсем различно. Тези деца, които тренират в момента, се сблъскват с много трудности на времето, в което живеят. Това, което ще ти кажа, ще те втрещи. Първо, те не са толкова устойчиви и здрави, колкото бяхме ние. Те дори не ядат храната, която ядахме ние. Това влияе изключително много на здравето.

Те живеят един напрегнат живот. Те са много интелигентни деца. Всичко зависи от това кой ще ги проеме, как ще ги възпитава, как ще съумее да ги мотивира, каква обстановка ще им създаде. Държавата, средата, отношението – всичко това. В този аспект се радвам, че успях да създам една мини империя в областта на спорта, където всичко е подредено, всеки си знвае мястото, задълженията, правата. Много държа нашите момичета да имат изклютиченно висок морал, да оценяват истинските неща в живота, да бъдат за пример. Искам да усещат колко са значими, какво правят, да бъдат пълноценни след това“, заяви още съпругата на легендарния български футболист Наско Сираков.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.12.2022 г.
0
 
 
Серж Юсуф съм Мале как си я мушках кака Илияна
Aнонимен
на 25.12.2022 г.
0
 
 
Тази зъби лакти и няма махане, хайде стига толкова дай път на по младите и те имат идей...
Aнонимен
на 25.12.2022 г.
0
 
 
Тая е отворила уста като ненаситен хипопотам! Срам няма!
0
 
 
Държавата за да ДАВА за някой ,трябва да взима от друг. А после такива ,като тази се кипрят със слава ,а този дето изкарвал пари за да и ДАВАТ ,не може да изкара с пенсията си. Много хубаво беше тогава щото ни даваха. Типичен продукт на социализма. Цял живот с ленти и обръчи и фасони. Един лев не е изкарала с труда си за тази държава.
Aнонимен
на 24.12.2022 г.
0
 
 
Защо още я канят тази проста богровска циганка по медиите?!
Aнонимен
на 24.12.2022 г.
0
 
 
Как да я разбирам ? Та нали тя беше с двете вдигнати ръце ЗА демокрацията ? Радвам се , че все пак е осъзнала разликата между условията преди и след "Демокрацията"!
Aнонимен
на 24.12.2022 г.
0
 
 
Нагла,алчна и противна. Та въпросната жена цял живот е лапала покрай измисления спорт художествена гимнастика /както правоверният й съпруг от футбола/ и пак и е малко. Даже реве,че видите ли държавата трябва да дава , да дава и пак да дава докато на въпросната и стигне даденото.Ами другарко Раева, като ви е малко лапането на чужди пари и като сте толкова талантлива захванете с някакъв полезен частен бизнес и лапайте това което сама си спечелите, а не да чакате на данъкоплатците и спонсорите да хрантутят семейството ви.
Aнонимен
на 23.12.2022 г.
0
 
 
Обожавам ги, прекланям се пред труда им и постиженията им ! И да преди 30 години за спорта в България се правеше много. Във всеки окръжен град имаше спортно училище, спортни бази. А сега една база за гимнастичките 0т 10 години строят и не могат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: