Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илия Лазаров: Големият проблем на нашата политическа система е, че всички са фокусирани върху местните избори
Автор: Екип Burgas24.bg 20:19 / 16.12.2022Коментари (0)474
© СДС
Големият проблем на нашата политическа система е, че всички са фокусирани върху местните избори. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Илия Лазаров, организационният секретар на СДС.

"По принцип една партия винаги трябва да се готви за избори. При сегашната политическа обстановка това въобще няма да ни изненада. Не е лесно, защото хората се уморени от поредицата от избори и е трудно да накараш някой за пети път да отиде да гласува", коментира той.

"Несериозно е поведението на част от парламентарните групи, в лицето на "Демократична България" най-вече, която не би трябвало да се държи толкова безотговорно. Все пак вътре са три партии, които са с някакви традиции и опит. "Демократична България" няма оправдание за тяхното поведение, че не подкрепиха кабинета "Габровски". Кабинетът "Габровски" беше един много добър опит да се намери временно решение на кризата, докато се намери по-трайно решение в едно бъдеще време. Големият проблем на нашата политическа система е, че всички са фокусирани върху местните избори, които са догодина октомври месец. СДС постига най-добри резултати на местни избори", обърна внимание Лазаров.

Според него трябваше да се даде шанс на едно правителство, което да управлява в периода на криза. Той смята, че е по-важно СДС да е лоялен и коректен партньор на НАТО.

"Никой не очакваше, че Русия ще затъне в тази война в Украйна. Сериозният анализ показва, че на Русия в момента й липсват войници, жива сила. Те имат ракети и най-различни по-съвременни оръжия. Могат да съсипят цялата икономика на Украйна, но когато ти направиш тази офанзива с модерни оръжие, в крайна сметка трябва да вкараш вътре сухопътните войски, за да задържиш тази територия, иначе не постигаш целите на тази операция. Това отстъпление на Русия беше голяма изненада за всички анализатори и показва, че именно живата сила на Русия нямат морала и желанието да се бият, защото каузата не е тяхна", изтъкна той.

По думите му не вярва да се стигне до следващ инцидент с Полша, защото това не би донесло нищо на Русия. Секретарят на СДС припомни, че българската армия не е в добра кондиция и трябва да постегнем военната си мощ.  Лазаров прогнозира, че Радев ще даде третият мандат на БСП. 

Цоня СЪБЧЕВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: