Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илияна Йотова избухна срещу Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание!
Автор: Екип Burgas24.bg 20:54 / 28.04.2022Коментари (10)1203
©
"Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който днес направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка“. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук. Повод за думите ѝ е изказване на премиера Кирил Петков, който сравни Априлското въстание с войната в Украйна.

Припомняме изказването на премиера:

"Представете си, ако някой беше казал по време на Априлското въстание: "Ами, най-добре е това въстание много бързо да свърши, тези хора да нямат възможност да се защитават, за да има по-бързо мир." Това позиция ли е? Нашата история е свързана с примери на хора, които не са се примирили с агресор, който иска да потъпче възможността на едни хора да правят собствения си избор", каза Петков по време на посещението си в Бородянка. 

Йотова припомня на Петков, че българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, несъобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Тя го предупреждава да бъде по-внимателен с историческите паралели!

"Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са "някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“, допълни Йотова.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.04.2022 г.
0
 
 
КИРО ТЪПАКА НЕ Е УЧИЛ ИСТОРИЯ И Е ВРЕМЕ ДА СЕ МАХА ТОЗИ НЕКАДЪРНИК А ЗА ТОВА ПРИЗОВА И ТОЗИ КОЙТО ГО ИЗВАДИ ОТ НАФТАЛИНА .
0
 
 
"...и имаме много примери, когато политици, несъобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи." Нека да е по-конкретна другарката Йотова. Кои точно политици и кои решения? Да не е нещо за 16-та република?
+5
 
 
“Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“, допълни Йотова.” И аз не бях чувал по тъпо цинично и егоистично изказване за Националните ни интереси, от устата на Български политик!
+1
 
 
Другарко Йотова-Комунде изкукуригало, Националните интереси на Никоя страна не преминават през физическото унищожение на друга страна!! Националните интереси отстъпват място на Моралните норми! Моралните норми се определят от това какво се приема за морално от Света като Цяло, а не от височината на собствената ти Кремълска камбанария! И Хитлер беше тръгнал да защитава Националните интереси на Германия, погазвайки всякакви Морални норми, но много бързо си намери майстора. Днес неговото копие от Кремъл е тръгнал по същия път и ще завърши като Хитлер, с куршум в главата, или от собствената си ръка, или от някой близък до него. Не се изказвай неподготвена, защото нямаш моралното право да осъждаш един народ на изтребление, още по-малко намесвайки нашите Национални интереси!
0
 
 
Тъпа червена овца- какво ти разбира празната червена кратуна от история- на вас ви дай атентати и руски манифестации! Вместо да си изпълняваш задълженията да подписваш декрети за българско гражданство пак защитаваш тезите на азиатските парапитеци!
0
 
 
КИРО ПОМАК МРЪСЕН ДОЛЕН.ВДИГАЙ СИ ДОМОЧАДИЕТО И ИЗЧЕЗВАЙ В АНАДОЛА ДА ТЕ ш**ат МАНГАЛИТЕ.
0
 
 
Нали вие си го избрахте тоя галфон. Кранта червена. Яжте си лайната дето изсрахте с онзи охльов с юмрука.
0
 
 
Кирил Петков започна да говори само "бисери".Явно престоя в Канада му е изпил доста от мозъка.Хората повярваха в теб а ти ги хвърли на боклука .Как да ти се вярва повече .Жалко ,че ти дадохме властта но ще си отидеш скоро .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: