Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илияна Йотова коментира скандалите в парламента и указа за Изборния кодекс
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 01.05.2021Коментари (3)2212
©
Клисура е едно от най-прекрасните кътчета на България. Клисура е синоним на българщина, невероятна енергия на хора, готови да дадат живота си за българската свобода. Априлската епопея не е само текст от историята, а послание за бъдещето.

Преди 145 години борбата беше срещу робството, оковало свободата. От пепелищата на Клисура, Батак, Перущица, Панагюрище и редица български селища възкръсна нашата национална идентичност, назовахме се народ с история и бъдеще.

Днес отново битката е за държавност, за силни и работещи в интерес на българския народ институции. Това каза в Белокаменна клисура вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на тържествата по повод 145 години Априлска епопея.

Съвсем нормално е президентът да връчи мандат на БСП. Това е третата политическа сила. Общо взето президентът нямаше много голям избор, тъй като много пъти "Демократична България" са заявявали, че не искат с по-малко от 30 народни представители да правят стабилно правителство.

Следващата група е още по-малка, говоря за "Изправи се! Мутри вън!", коментира пред Блиц политическата обстановка в страната заместникът на държавния глава.  

На въпрос на репортера ни относно съжалението на определени членове на "Да, България", че не са получили мандата, вицепрезидентът отговори: "След дъжд качулка. Така че, съвсем нормално е президентът да се връчи мандата на БСП, ще видим днес те на Националния съвет какво ще решат на своите национални органи.

Най-важното е решението да бъде аргументирано с възможността да се създаде много силно, стабилно правителство. Ако това няма никакъв шанс да се получи, по-добре е да се върви на избори". 

На въпрос: Очаквате ли да бъде съставен кабинет, макар и краткотраен, Йотова каза: "Предстои да видим. Г-жа Нинова като председател на партията ще си направи тези дни своите консултации, за да види колко подкрепа и от къде може да дойде тя, колко от сегашните парламентарни групи биха застанали зад приоритетите на БСП.

Те бяха казани публично многократно, така че предстои да видим следващите дни. Аз не мога да се ангажирам на този етап с никакъв краен резултат". 

Илияна Йотова коментира постоянните скандали в парламента така: "Аз не ги окачествявам като скандали, напротив, от една седмица и малко повече българският парламент работи като парламент.

Слава Богу, че народните представители не са вече онези смачкани народни представители и имаме един парламент, който не е обезсмислен, че има място, където се водят много сериозни дебати, където се сблъскват най-различни интереси, но това е нормално, защото там са представители на най-различни партии, на различни идеологии, така че аз съм доволна от това, което виждам.

А ако питате за езика, езикът на един народен представител говори сам за себе си. Желанието на президента за бързия указ за Изборния кодекс не е просто така да създаде един указ, желанието е продиктувано от това да се изработи час по-скоро необходимото законодателство, както и да се утвърди и новият състав на ЦИК, за да може изборите да се проведат възможно най—коректно", каза още вицепрезидентът.

На площада, където говори пред хората, Илияна Йотова каза: "Битката днес е за справедливост и равноправие, за свободата на духа и на мисълта, за свободата да избираш бъдещето си, да градиш държава с правила и законност и да пазиш нейната чест.

Днес е Велика събота – най-благословеният ден от Страстната седмица. В очакване сме на възкресението, на спасението.

Сигурна съм, че утрешният ден ще бъде по-добър за България, защото всички заедно ще го съградим", изрази увереност Илияна Йотова.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тя била доволна от това ,което виждала в парламента. Ами нали е вашия парламент! Злобни,надменни,червени и прости боклуци продукт на вашата партия и вашите юмруци. Свиня проста! Оядена трътка.
+1
 
 
Стана за подигравка тая леля.Как се беше надупила пред и.д. руски патриарх полковник Гадняев.Да целуваш ръка на полковник от КГБ-това си е подигравка с вярата.Надупена комунистическа история.
0
 
 
Краво червена. Кога стана Набожна,кога ти почервеня дирника. Как работи нормално парламента ,а не работи нормално за правителство. Значи за закони си намират мнозинство ,а за правителство - Не
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: