Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има ли виновни за нелепата смърт на детето в хипермаркет в Пловдив?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 13.08.2016Коментари (53)1624
© Burgas24.bg
В истински шок са съседите на пловдивското семейство Сариеви, чиито 2-годишен син Ники издъхна вчера след нещастен инцидент в строителен хипермаркет в града. 

Хлапето е било третото дете в семейството, имал батко и кака тийнейджъри, обясниха комшиите. По думите им наскоро фамилията продала апартамента си, който се намира в нова кооперация на ул. "Васил Левски" в града и се преместило да живее другаде. 

Служителите на хипермаркета все още не могат да се отърсят от спомена за вчерашната трагедия. Както съобщихме вече, малкият Ники бил вчера в магазина заедно с майка си. 

Информацията за това какво точно се е случило е противоречива. Според едната версия артикул за баня е затиснал детето, а според друга то си е ударило главата. 

По случая е образувано досъдебно производство в пловдивската районна прокуратура, а разследващите ще установяват дали смъртта на детето е причинена по непредпазливост. 

Управителката на обекта Тонка Казийска се въздържа от коментар, тъй като в момента тече разследване. 

"Целият персонал сме потресени, всички видяхме детето", заяви тя.


Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 1
27.10.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютно ясно, че виновен е магазина...това да питам аз...магазини ли са или складове. На пет метра над главите ми висят кашони от по петдесет сто кила, поставени на два санта от края си на няккави стелажи. Виждал съм стари хора да се подпират, да се бутат деца, цяло чудо е , че не е паднало нещо досега. В подобни склад бункери като Метро, Алати, Практикер трябва тотално да се забрани влизането с деца. Ето Техномаркет примерно, мострите са на земята, имат си склад хората вадят от склада нещата. Какво е това над главите ти някакви мивки на два дюбела, е как ДАЖЕ да се изкатери...Вие нещо нормални ли сте или ДА, това дете на 2 години, тежи колко 10-15-20 килограма, и тази сила е способна да разбута мивка закрепена с дюбел на върха на това нещо наречено стелаж. Това е абсолютно недопостимо. Бил съм в магазини в чужбина там подобни стоки са поставени в специални кошове огромни телени и е невъзможно да паднат. Колко ще се качи това дете, да не е маймуна да се качи отгоре, хванало се е качило се е на триисет санта и това е пазнало, това как ви се струва олигофрени, да не е културист или кинг Конг да раклати тоя проклет стелаж. Айде пак помислете с празните си кратуни и разберете, че не е майката виновна, че е е посегнала да вземе нещо и детето се е качило буквално за секунди, виновен е магазина и да си носи отговорността. Да затварят директно всички подобни недоразумения магазини-складове с висящи над главите ни тухли и това е.
-1
 
 
Абе Силвия не е паднало нищо на главата от само себе си или от високо или стелаж. Вие четете ли изобщо? Става дума са шкаф с вградена мивка, на земята с дюбели закрепена, но все пак мострена стока не е закрепена така перманентно, както когато се инсталира вкъщи и навсякъде е така. Детето се е покатерило и шкафът го е затиснал. Значи шкаф и вкъщи може да затисне дете ако майката не го гледа, шкафовете не са за игра или катерене . Има стотици случаи на дете, което си дърпа чемедже и се покатерва на шкаф, падат шкаф, телевизор върху детето. Просто искат контрол децата, а не да раждате деца и друг да е отговорен за тях. Относно горила, тя за разлика от човека е застрашен вид, защото великият човек, най-важен на земята ги избива.
0
 
 
Настръхвам , няма по-страшно от това да загубиш дете ! Само при мисълта и ми се свива всичко . Родителите - бъдете силни ! Моите искрени съболезнования !
0
 
 
Силвия , това са глупости.. По какъв начин магазинът е виновен за това? Когато имаш три деца определено няма как вниманието ти да е на 6 , аз с две не мога да се справя ..реално никой не е виновен...но никога няма да разглеждам айляшки докато детето е някъде там... Щом говорите за САЩ, явно сте и съгласна със случая в зоопарка където застреляха хладнокръвно горилата... Защото майката изпуснала детето си за 2 сек... Държавата няма нищо общо и само хейтъри ще обвиняват държавата за всичко... Промяната тръгва от народа не от държавата..
0
 
 
Силвия има знаци в магазина. Вие ако искате се качете на полилея в някой магазин и ако се откъсне и паднете магазина ще ви е виновен. С кой акъл майка оставя дете на 2г.само да обикаля, че да има и време да се покатери на шкаф. Хайде моля ви се ходете си в Щатите и висете по шкафове и полилеи. 11г. съм живяла в Англия и там мострите не са закрепени за стената, но има табелки,както и в съответния магазин. Очевидно няма кой да ги чете. Ако детето ви реши да плува на място, което е забранено и все пак го направи и се удави, кой ще е виновен?! Мислете малко и си поемайте отговорност за децата, а не някой друг да ви ги гледа и да мисли за тях.
+1
 
 
Ако магазинът е спазил законовите изисквания за поставяне/монтаж на мостри, не би могъл да носи отговорност. Ако е предупредил клиентите си да не оставят децата без надзор- също. Просто се чудя на акъла на хората тук които смятат, че вината е в магазина. Ами по същата логика, ако оставите детето си на улицата без надзор, или на магистралата, то виновен е трафикът, ако им се случи нещо. Това са елементарни разсъждения. Не била закрепена мострата-паднала. Ами мострите са само за гледане, ако не знаете. Толкова малко детенце следва да е с ръчичка в ръката на майката, ако не в скута й. Не подценявам трагедията на родителите, в никакъв случай, просто не е толкова лесно да си родител, не можеш да разчиташ само на добрия късмет.
0
 
 
Две годишно дете се води за ръка. Не се пуска да обикаля без надзор.
-3
 
 
Според мен има само един виновен и това е магазинът. Надявам се, че има строго определени норми за безопасност за монтиране на такива неща и те явно не са спазени. Щом едно малко дете може за 3 секунди да срути такова нещо на главата си, представям си ако на някой възрастен човек му прилошее и залитне какво ще стане.. или ако някой по невнимание го бутне.. Или ако стане земетресение какво - ще измрат там всички хора вътре, защото мивки и тоалетни чинии ще започнат да хвърчат във всички посоки... Безумно и безотговорно монтиране на въпросния стилаж. Нищо повече. Това можеше да се случи на всеки, не е задължително да е дете.
+2
 
 
Е, не е магазина... Родителите трябва да си гледат децата...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: