Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има ли връзка между атентата срещу Иван Гешев и убийството на Къро?
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 26.05.2023Коментари (1)359
©
На този етап няма връзка между атентата срещу Иван Гешев, заплахите срещу магистрати и убийството на Красимир Каменов-Къро. Около това се обединиха бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев и адвокат Людмил Рангелов в ефира на bTV.

"На този етап не виждам такава връзка и мисля, че е пресилена такава версия. Не знам защо прокуратурата избра този начин да тиражира някакви СРС-та. Дали те са легитимни, или са произволно правени. Днес всеки може да подслушва“, каза Стойчев.

"Подобна връзка се прави поради две съвпадения. Първо, излезе информация за едни подслушвани разговори, като единият от участниците се твърди, че е Къро. Другото е съвпадението във времето с неговото убийство. Това даде възможност за спекулации, че има някаква връзка между опита за покушение срещу главния прокурор и убийството на Къро. На този етап няма основание да се прави такава връзка въпреки двете съвпадения“, коментира Рангелов, допълвайки, че според него е засегнал други интереси.

"Средата, в която Красимир Каменов е избрал да живее през последните години, укривайки се от българското правосъдие, е много особена. В Южна Африка има ксенофобия и високо ниво на безработица. Появата на всеки чужденец, който видимо разполага със средства, може да е засегнал интереси на определени кръгова там на по-ниските нива", допусна Тихомир Стойчев.

"От друга страна, това са лица, които са се издигали в йерархията на българската и международната организирана престъпност с годините. Може би и там са засегнати нечии интереси", допълни той.

"Видимо с голяма наглост е направено, но и с голяма доза професионализъм“, каза още Стойчев.

Според него много важен е въпросът как този специфичен контингент се наблюдава, докато е у нас, и как продължава наблюдението, когато избягат в чужбина

"Ако има държава, за която се знае, че най-малко влияние може да оказват нашите правоохранителни органи, това е Южна Африка. Не напразно там е избрал да живее Красимир Каменов. Не очаквам никакво развитие и резултат по отношение на поръчителите и извършителите“, каза от своя страна Людмил Рангелов.

По думите му нивото на престъпността в Южна Африка е много високо, но обикновено тя не е толкова квалифицирана.

"Явно това лице е засегнало нечии интереси. На знаем какъв е бизнесът му там“, допълни той. 

Двамата коментираха и изказването на Кирил Петков, че членове на "Продължаваме промяната“ били подслушвани.

"Службите, ако не подслушват политиците, ние ще продължаваме да се радваме на такива криминални случаи. Ние имаме над 150 неразкрити убийства. Опорочени са тези разследвания, изчезвали са документи и никой не е заинтересован да работи по тях. Не се поощрява разкриването на случаи. Организираната престъпност се появи процес и явление подсилвана заради политическия интереси. Сега всеки криминален случай ще бъде използван от политиците“, заяви Тихомир Стойчев.

По думите на адвокат Людмил Рангелов има основание службите да се самосезират заради думите на Петков. Според него обществеността е много възприемчива към записи, от които лесно могат да се извадят заключения каквито в проведения в действителност разговор не е имало.



Още по темата: общо новини по темата: 47
11.03.2024 »
04.07.2023 »
04.06.2023 »
03.06.2023 »
31.05.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А има ли връзка с посещението на един представител на държавата в ЮАР само дни преди разстрела? По принцип в страните от бившия Източен блок съвпадения няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: