Имате планове за уикенда? По-добре прочетете това!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:23 / 22.10.2021
668
След обяд днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър предимно от запад-югозапад. Ще е топло с максимални температури между 18° и 23°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, утре вечерта ще започне да се повишава.

През нощта ще е ясно с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12°. Утре през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява.

След обяд на места в западните райони ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21°. През нощта срещу неделя валежи ще има и в източната половина от страната. 

Над планините облачността ще е значителна, вечерта на височина над 2100 метра ще завали сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималната на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя валежите в Източна България ще продължат, а в Западна постепенно ще спрат, след обяд и облачността там ще се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони до умерен. Температурите ще се понижат още, повече дневните, и максималните ще са между 11° и 16°.

През повечето дни от новата седмица ще е сравнително студено; ще се понижат и минималните температури и на места във високите полета, ниските планински райони и котловините ще се са близки до 0°, по-високи ще останат в Източна България. Максималните в понеделник ще са между 9° и 14°, през следващите дни бавно ще се повишават.

Над Западна и Централна България облачността ще е разкъсана до предимно слънчево. Сутрин на места в низините ще бъде мъгливо. Над източните райони ще има значителна ниска облачност, на отделни места и ръмежи. В понеделник и вторник вятърът ще е от североизток, слаб, по морския бряг до умерен, в сряда в по-голямата част от страната ще стихне. Прогнозата е на НИМХ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).