Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йордан Цонев смени прогнозата си за шеф на БНБ. От Симеон Дянков, на Илиян Михов
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 13.02.2022Коментари (1)966
© БТВ
Депутатът от ДПС Йордан Цонев смени в рамките на месец прогнозата си кой ще е новият шеф на БНБ на мястото на Димитър Радев, чийто мандат изтече на 15 юли миналата година. Новата информация на Цонев, която идвала от източник от управляващата коалиция, е че бъдещият управител ще е финансистът Илиян Михов. В средата на януари Цонев твърдеше, че управляващите готвят Симеон Дянков за управител на БНБ. 

"Управляващите готвят проф. Илиян Михов от Сингапур за шеф на Българската народна банка (БНБ)". Това обяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред bTV.

"Това е добра кандидатура, но не е обсъждана в управляващото мнозинство", коментира шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански, който също бе обсъждан като евентуален шеф на БНБ.

Проф. Илиян Михов е икономист от София, Принстън, Берлин и Сингапур, преподавател по макроикономика и иконометрия. През септември 2009 г. проф. Михов предложи да се "модифицира" режимът на валутен борд по модел, прилаган от Китай през 2003 г. Тезата му срещна съпротивата не само на политиците, но и на мнозинството макроикономисти в България.

"Когато Петков дойде при ДПС на банките в парламента, Делян Пеевски го попита: "Защо отхвърлихте нашите предложения за проверки за златните паспорти?", а Петков каза - ще проверим всичко, ще проверим и КТБ", коментира Цонев във връзка с престрелките с властта от последната седмица, като допълни, че ДПС е институционална партия и искат Кирил Петков да се държи като премиер, с когото да се гордет. 

Последните няколко проверки срещу Делян Пеевски бяха извършени от тази власт и те показаха, че няма нищо - и по "Пандора пейпърс", и от НАП, и от ДАНС", припомни Йордан Цонев.Той разкри и защо ДПС е сложило в дневния ред темата за "златните паспорти".

"Прочетохме анализ, че издаването на инвестиционно гражданство от България ще пречи за премахането на визите от САЩ. Тогава ние от ДПС решихме да внесем законопроект. Поискахме да се запише като условие всички издадени инвестиционни паспорти да бъдат проверени до един", обясни той. 

Припомняме, че сагата получи ново развитие тази седмица, когато министърът на правосъдието обяви, че всичките инвестиционни проекти са издавани от една адвокатска кантора, близка до ДПС. По казуса бяха назначени проверки, но самият собственик на адвокатската кантора заяви, че няма нищо общо с Делян Пеевски

Стана ясно, че и шефът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова е работила в тази кантора. Цонев отрече твърденията, че има схема за издаване на златни паспорти начело с Делян Пеевски. Според него, ако списъкът на Петков е правен по публикации в медиите, то няма как Пеевски да не е в него.

"Той е обект на много разследвания. Ако списъкът е правен по Гугъл, наред с името на Пеевски излиза и името на Прокопиев. Петков каза - списъкът е от 19, ние го дадохме на главния прокурор, който е 20-ият", обобщи Цонев, като припомни, че няма случай за внесен закон за реформа в съдебната власт, който ДПС да не е подкрепило.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2022 г.
-3
 
 
Симеон Дянков - един голям боклук и противник на АЕЦ! Трябваше отдавна да е обесен!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: