Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Искаме пари от ЕС за ремонт на около 2000 км пътища втори и трети клас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:40 / 29.05.2013Коментари (6)1515
© Burgas24.bg
От следващия програмен период ще искаме пари за ремонт на около 2000 км на пътища втори и трети клас. Това съобщи вчера в Трявна шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров след заседанието на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) .

По думите му след 2014 г. няма да се повтарят стари грешки и ще се дават пари за по-дълги отсечки от поне 50 км. "Вече са определени критериите по които ще се кандидатства за еврофинансиране, като основното е по въпросните пътища да върви трафик към европейски транспортни коридори", уточни той.

Според Деница Николова, шеф на управляващия орган ОПРР в най-лошия случай през следващия програмен за тези пътища период можем да се надяваме да получим еврофинансиране, колкото и през предишния - около половин милиард лева.

"В случай че няма одобрение за всичките 2000 км, ще заложим на проекти по няколко основни пътни направления, в които има и първокласни пътища. ", поясни инж. Лазаров.

"Едното е Ябланица-Ловеч-Габрово-Трявна и през Прохода на републиката през Гурково до Свиленград. Второто направление е от Ябланица през Плевен към Русе. Третото - старият път между София и Пловдив през Вакарел и последното между столицата и Кюстендил", уточни той.

Деница Николова припомни, че от 2014 г. за пътни проекти по бъдещата ОП "Региони в растеж" ще бъде отделен 12% от ресурса на програмата.

"Вече сме представили в ЕК първия вариант на нашата ОПРР и по нея има коментари", съобщи още Николова. "По този начин ще намалим проблемите от неусвояване на средства, пред които сме изправени сега", добави тя.

"България първа от 300 програми на другите страни от ЕС лансира своята", каза представителят на Европейската комисия на вчерашното заседание Карстен Расмусен. Той подчерта, че за да се спасят средства по нашата ОПРР, ще има възможност към програмата да се прехвърли голям пътен проект.

"До края на юни ще се разбере колко проекта по ОПРР ще се наложи да бъдат спрени и с икономисаните от тях пари да се изгради северната скоростна тангента на София", каза Деница Николова шеф на програмата у нас.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
идеално им идва сега на тройната коалицийка да си лапнат паричките, което съм сигурен, че ще стане. Единствено може да позамажат очите на простолюдието...
0
 
 
Очаква се да бъде открит Дунав мост 2,а пътя след Монтана до Видин е ужасен.Досега този участък трябваше да бъде ремонтиран преди откриването на моста!!!!!
+2
 
 
А пътя Асеновград-Поповица?-или пак няма да има пари!-а може би чудото ще стане.....
Aнонимен
на 29.05.2013 г.
+1
 
 
нека, дано дадат пари, но всичко се прави кампанийно и отведнъж ще се скапят пак и тогава вече пари няма да дадат ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
49-ото Народно събрание
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: