Искри хвърчат от електропроводи на "Енерго-Про"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:58 / 08.01.2017
1508
Бдителен гражданин засне с телефона си окаяното състояние на електропреносно съоръжение на монополиста "Енерго-Про" в Девня. Скандалните кадри от вечерните часове на 6 януари показват множество искри, които се отделят от неокабелен въздушен проводник на ток, намиращ се на бул. "Съединение" в квартал "Девня-1".

Във facebook девненци коментират, че този случай съвсем не е изолиран. "И аз се чудя какво святка навън, помислих, че HAARP е пуснал сняг със светкавици", пише шеговито Христо Мирчев.

"Преди бензиностанция "Лукойл", посока Девня, има още оголени жици", свидетелства друг гражданин.

"Добре, че не са до самата бензиностанция, че тогава Хитрино може да ни се стори като детска игра", отговаря потребител на социалната мрежа.

При ветровито време оголените жици се преплитат, което води до образуване на високоволтови дъги и срив на електропреносната мрежа. Освен това подобни ситуации крият реални рискове за живота и здравето на хората, както и големи финансови загуби за бизнеса. Този случай е и поредното доказателство, че енергийният монополист не инвестира в модернизацията и обезопасяването на своите съоръжения, въпреки че абонатите му плащат дебели сметки за ток, коментират девненци.

Не така "дискотечно" в светлинен аспект е положението в квартал "Повеляново", който потъна в непрогледна тъма заради нехайното отношение на електроенергийния монополист. Уличните лампи, които трябва да осветяват обществените пространства в тъмната част на денонощието, не работят, сигнализира със снимки младеж от девненския квартал.

Създалата се ситуация затруднява видимостта на шофьори и пешеходци и е предпоставка за катастрофи, криминални прояви и други инциденти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).